Марго Роби раздава шамари и ловува диви прасета

В началото на всеки успех има малко късмет

Ирина Иванова 07 September 2016

Снимка: getty images

Като дете актрисата Марго Роби, превърнала се в звезда с ролята на блондинката на Леонардо ди Каприо от „Вълкът от Уолстрийт“ на Мартин Скорсезе, искала да стане фокусник. Дори посещавала цирково училище. И ето че през лято’2016 тя е на кориците на двете най-престижни списания в света – Vogue и Vanity Fair – и играе главните роли в две от най-горещите филмови премиери – „Легендата за Тарзан“, редом с Александър Скарсгард, и „Отряд самоубийци“ в компанията на Джаред Лето. Не е никак зле за дъщеря на австралийски фермери, която само допреди няколко години кара трактор и дои крави във фермата на майка си.

В началото на всеки успех има малко късмет. Марго е на 17, когато напуска родния си Куинсленд (родена е в градчето Долби, но е израснала около приказните плажове на Голд Коуст) и заминава за Мелбърн, центъра на телевизионния бизнес в Австралия. Получава роля в детско шоу заедно с красавеца Лиъм Хемсуърт, който тогава е също толкова неизвестен, колкото и тя, а после с агента й започват да търсят начини да получи роля в култовата 30-годишна австралийска сапунка „Съседи“, от която тръгват кариерите на звезди като Ръсел Кроу и Кайли Миноуг. Успява Марго, не агентът. Точно преди да зареже всичко и да се върне у дома, признавайки се за победена, тя успява да се добере до телефона на самата продуцентка на сериала и директно иска среща с нея. „На колко години си, момиче?“ – попитала я продуцентката, като я видяла. „На 17“ – отговорила Марго. „Супер! Тъкмо издирвам момиче точно на тази възраст“ – отвърнала дамата напук на всички, които смятат, че такива неща се случват само във филмите.

„Съседи“ прави Марго Роби звезда в родината й само за броени седмици, а „сапунената“ слава продължава цели 3 години. Актрисата твърди, че никога по-късно не е работила толкова здраво – снимат по 17 часа 5 дни в седмицата. „Беше като казарма“ – казва тя.

Съвсем друг ужас изживява Марго, когато едва 21-годишна заминава за Холивуд, за да участва в кастинг за американски сериал. Подготовката й включва... старателно изучаване на биографиите на онези стотици австралийски актьори, които се провалят в Холивуд. Смята, че ще научи много повече от историите за провалите, отколкото от тези за успехите. На кастинга тя се изправя сама под прожекторите в една стая, заобиколена от всички шефове на продукцията, като на разпит. Правилата за такива като нея, дошли от нищото, са безмилостни – задължена е да подпише договора преди въобще да е станало ясно дали получава ролята. Обясняват й, че не искат да си губят времето с нея, а когато я изберат, тя да се направи на интересна и да им поиска един милион долара хонорар например. Взема ролята, но сериалът няма успех. „Всичко е рейтинг. Ако първите няколко епизода нямат определен рейтинг, веднага сценаристите спешно променят сценария в движение. Ако отново не върви, както се случи с нашия, втори сезон просто не се снима. Всичко е рейтинг и нищо друго няма значение“ – казва Марго.

Филмът, който променя кариерата и живота й, е „Вълкът от Уолстрийт“ на Мартин Скорсезе. Печели ролята с един-единствен жест – като на кастинга удря страстен и доста силен шамар на Леонардо ди Каприо. Притеснява се, че Лео импровизира великолепно и че тя също трябва да направи впечатление. Затова вместо да го целуне, както е по сценарий, тя му залепя здрав австралийски шамар. След което за секунди изпада в паника. Убедена е, че ей сега ще я арестуват, а може дори да я осъдят да плати стотици хиляди долари. Все пак е шамаросала самия Ди Каприо, който е застрахован от глава до пети... Ами ако трябва да снима филм, а лицето му е „жигосано“ от шамара на Марго! Лео и режисьора Мартин Скорсезе обаче избухват в смях, а Ди Каприо й казва: „Хайде, удари ме пак!“ После става ясно, че Марго е доста здрава в ръцете – не само заради фермерския труд, но и заради момичешкото си увлечение по силови момчешки занимания като хокей на лед, сърф, мотоциклетизъм и... лов на диви прасета.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР