Добре дошли отново в Риц

След продължилата четири години реновация емблематичният хотел Риц в Париж отвори врати

Елка Влаховска 17 July 2016

През юни историческият хотел, в който е живяла Коко Шанел, посрещна звездни гости отново. Собственост на египетския бизнесмен Ал-Файед, хотелът бе изцяло реновиран и това отне цели 4 години и над 400 млн. евро. В най-бляскавите си години хотелът е символ на лукс и престиж. За него Хемингуей казва: „Когато мисля за живота след смъртта на небето, действието винаги се развива в парижкия Риц.“

Сега в хотела има 71 стаи и 71 апартамента, като 15 от тях носят имената на знаменитите му гости – Марсел Пруст, Франсис Скот Фицджералд, Фредерик Шопен, Мария Калас, Чарли Чаплин и др.

Парижкият хотел Риц дълго време е бил дом за мадемоазел Шанел, затова един от най-разкошните апартаменти носи нейното име. В интериора на 188 кв. м е предадена любовта на Коко Шанел към изяществото и лукса, както и към азиатската култура. Монохромните пространства са обживяни от огледала в златни рамки, кристални полилеи и паравани с китайска коприна. Нощувката в него струва 25 000 евро.

Над всички интериори в Риц работи френският архитект и дизайнер Тиери Деспонт, който разточително използва скъпи тъкани за пищните пердета и дамаските на антикварните мебели. 

В памет на Коко Шанел в Ritz Club е създаден първият в света ексклузивен спа салон за грижа за кожата Chanel Spa в Риц Париж.
Легендарният бар „Ърнест Хемингуей“ е с обновено богато коктейлно меню, а в салон „Марсел Пруст“ поднасят на гостите следобеден чай по английски.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР