Страшно красиво

Секс кукла, образцова домакиня от 50-те, жена на действието, клонинг на Ким Кардашиян... Бюти експериментите продължават

Свобoда Сидерова 22 June 2016

Както върви, скоро ревютата ще започват с надписа „Особено впечатлителните да не гледат“. Изненада, шок, удивление... Всички тези емоции предизвикват екстремалните персонажи. Готови ли сте да ги видите на улицата?

травести или шизоидно диско

И още Дона Съмър, певица, Линдзи Кемп, танцьор и мим, и Лий Бауъри, арт-траш-фешън крал и покровител на квартала Сохо. Енергетиката им заразява Gareth Pugh. Върху найлонов чорап (!?) топгримьорката Вал Гарланд рисува полегати огромни очи в стил аниме и алени устни.

Закрепени на темето и подстригани, помпоните от моновлакно наподобяват прическата на клоуна от филма „То“ по Стивън Кинг.

Надуваемите кукли, привлекателни и отблъскващи едновременно, са като взети от секс шоу във витрините на кварталите за развлечения.

истерия по Барбарела и Бътерфлай

Maison Margiela миксира несъчетаеми неща: 50-те и японската култура. Героинята му – образцова домакиня от средата на миналия век, си пада по научната фантастика. Оттук хаотичният синьо-зелен „кошер“ на главата и хипертрофираните очни линии металик на половината лице, както и зъбчатите рисунки. Сценичния макиаж ала Дейвид Бауи гуруто на макиажа Пат Макграт разнообразява с образа на гейша: избелено лице, кървавочервени устни и сини или тюркоазени сенки. Косата е събрана в дъгообразно обемно „руло“, допълнено с футуристична диадема или скрито под жълт целофан.

сладка спонтанност

Някога представяли ли сте си прическа на ирокез с ивици от киселинни нюанси?

Добрата новина е, че не трябва да бръснете части от главата си. Явно драматичните текстурирани изкуствени кичури са се сторили малко на коафьорите на Haider Ackermann.

Та се е наложило да прикрепят с безопасни игли в косата и копринени нишки, които буквално обвиват лицето като в пашкул. Елегантният пънкрок риф, разбирайте антигравитационна конструкция в синьо, зелено, оранжево, розово, жълто и лилаво, е като експлозия в сладкарниците Laduree.

 

дявол да го вземе

Определено Undercover си пада по приказки, Шекспирови драми и страшни истории. Иначе няма как да си обясним макиажа, напомнящ... усъвършенствана версия на маската Joker.

Визуалната мощ на апликираните върху очите и устните блестящи камъни, малките шутовски рога, украсени с паейти и мъниста, и кокетните „охлювчета“ на главата е толкова силна, че не е необходим превод.

Усещането е, че дяволчетата са се измъкнали от кошмарите ви, за да си поиграете малко на красота.

 

стига с този контуринг

Една от най-известните майсторки на четката Боби Браун не е фен на техниката, която налага Ким Кардашиян. „Макар да коригира формата на лицето, мястото му е по време на професионални снимки и в телевизията.“

Не е ясно дали Hood By Air споделя мнението на специалистката, осмивайки контуринга, или вижда още хляб в него. По-скоро посланието е друго – опитите да сте в тон с каноните на красотата с цената на тонове макиаж са, меко казано, комични. „Хирургичните“ препратки продължават с лепенките върху пръстите.

жена на действието

Както обикновено, шоуто на Vivienne Westwood Red Label не демонстрира актуални трендове. Напротив, имате възможност да прочетете поредния манифест на „бабата на пънка“. Образите на моделите, вдъхновени от персонажа Фуриоза от фантастичната антиутопия „Лудия Макс: Пътят на яростта“, привличат внимание към глобален проблем. Лъщящата от мазен блясък кожа, щедрото използване на фейсарт, изцапаните от метален прах и мазут лица и прическата с wet ефект създават впечатление за неумолимо надигаща се глобална катастрофа.

hand made

В плен на египтологията, The Blonds довеждат разкоша на задгробния живот до висша форма на изисканост. В тон с концепцията nail артистите на CND създават великолепен маникюр: златни крила, саркофази, които се отварят, и вътре се вижда мумията на фараона (!?), бръмбари скарабеи, чиито крила се крепят на шарнири и могат да се движат, откривайки пред погледа богатство от скъпоценни и полускъпоценни камъни. Скулптурните композиции гълтат много часове ръчен труд. Няма как. Красотата иска не само жертви, но и време.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР