Суфле с извара

Лесните и бързи за приготвяне десерти са за предпочитане

Диана Шингарова 14 June 2016

Опитайте нежния вкус на карамелизираното суфле с извара.

Необходими продукти: 400 г извара, 1/3 ч.ч. грис, 1 ч.ч. вода, 30 г масло, 2 с.л. захар, плюс допълнително за карамелизираната коричка, 1 пакетче ванилия, 1 яйце, 1/2 ч.ч. стафиди, половин лайм – кора и сок.
Начин на приготвяне: Сварете гриса с водата до получаване на гъста каша. Добавете изварата, претрита през фино сито. Така си гарантирате копринено гладка текстура. Разбъркайте захарта, разтопеното масло, жълтъка, сока и кората от лайм. Добавете ванилията и стафидите. Към тях добавете и разбития на пяна белтък. Смесете всички съставки и разбъркайте нежно. Разпределете във формички, намазани с масло, и гответе на пара 30 минути на температура 160оC. Поръсете суфлетата със захар и карамелизирайте с горелка. Поднесете със сезонни плодове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР