Eстетична акупунктура

Съществуват ли неинвазивни методи за подмладяване?

Елка Влаховска 27 юни 2016

Съществуват ли неинвазивни методи за подмладяване? Традиционната китайска медицина дава някои решения, които не само ще „свалят“ години от лицето, но и ще ни накарат да се почувстваме по-здрави и по-енергични. EVA разговаря с д-р Борян Бужов, невролог, специалист по мануална терапия и традиционна китайска медицина, за естетичната акупунктура

Д-р Бужов, възможно ли е да изглеждаме като холивудски звезди, без да прибягваме до пластичен хирург?

Естетичната акупунктура не е насочена само към конкретен козметичен проблем. Китайската медицина подхожда холистично и според принципа, че външната красота идва отвътре. Когато пациентът изрази желание за премахване на бръчки например, първо се прави диагностика на здравословното му състояние. Китайците смятат, че някои вътрешни органи имат отношение към кожата, и винаги когато се работи върху козметичен проблем, той се съотнася към проблеми при тях. Затова след диагностиката всички естетични процедури се провеждат на два етапа: първият въвежда тялото в енергиен баланс, а след това се поставят игли за постигане на желания естетичен ефект.

Как въздействате върху тъмните кръгове под очите и подпухването на клепачите?

Обикновено тъмните кръгове под очите се свързват с проблеми в бъбреците. Но трябва да се направи разграничение дали съществува ин или ян дефицит. Ако има например ин дефицит, проблемът може да се съотнесе и към белите дробове. Китайската медицина работи на принципа „майка-син“, като в случая на ин дефицит „майката“ са белите дробове, а „синът“ – бъбреците. Така че при първия етап на процедурата се определят местата на убождането и се изчаква около 20 минути. Едва след това се прави акупунктура за конкретния козметичен проблем.

Не е ли твърде амбициозно да говорим за акупунктурен лифтинг?

Е, няма аналогия между хирургията и акупунктурния лифтинг, но той е подходящ за хора, които не биха искали да се подложат на операция. Обикновено се провежда първоначална процедура от 20 минути, когато се стимулира далакът поради неговото въздействие и върху съединителната тъкан. След това се подбират точки върху лицето, които след корекция с пръстите на ръката водят до повдигане на проблемните и подложени на въздействието на гравитацията зони. Прилаганата акупунктура стимулира и подпомага естествената регенерация на тъканта.

За колко време може да се постигне видим ефект?

При всеки пациент е индивидуално. Но за да има ефект на подмладяване, е хубаво да се спазва добра хигиена на живот: необходимите часове сън, добро хранене, достатъчен прием на течности. Не се прави естетична акупунктура, ако пациентът е пушач.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР