Замъкът на Кристиан Диор в Южна Франция

Неземно ухание на рози, разточителни копринени дамаски, ориенталски килими и класически мебели посрещат гостите на замъка La Colle Noire

Елка Влаховска 21 June 2016

С пищно светско събитие Дом Dior отбеляза края на прецизната реставрация на замъка La Colle Noire, където великият маестро на модата и парфюмерията е пребивавал през последните години от живота си. В Южна Франция, до Грас, се отглеждат цветята, които превръщат парфюмите на Dior в магия. Около замъка продължават да се поддържат плантациите с майски рози, жасмин и тубероза. На това място са се родили ароматите, познати на целия свят - Miss Dior, Eau Fraîche, Diorama, Diorissimo и Eau Sauvage.

Не само плантациите продължават да радват окото и обонянието с прекрасните си цветя. Замъкът днес точно пресъздава атмосферата от средата на миналия век, като обзавеждането е реставрирано до последния малък детайл - точно както е било през онези години. Кристиан Диор е бил ценител на класическия стил с екстравагантни акценти като изобилието от копринени тъкани и редки ориенталски килими. Мебелировката е изработена от редки и екзотични видове дървесина.

През летния сезон замъкът и прилежащите му уханни градини ще бъдат отворени за посещение за всички, които търсят източник за вдъхновение в стила на Дом Dior и наследството на Кристиан Диор.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР