„Да разлаем съседите още веднъж“ и да спрем дотук

Да гледаш Клои Грейс Мориц във филм като „Да разлаем съседите още веднъж“ е все едно да си много жаден в горещ летен ден и сред кенове евтина топла бира да зърнеш чаша добре охладено искрящо просеко. Филмът е в кината от днес.

Ирина Иванова 13 May 2016

През 2014 г. „Да разлаем съседите“ донесе на създателите си над 270 млн долара и се превърна в най-касовата комедия на годината. Нищо чудно значи, че сега, две години по-късно, ни поднасят продължението. Режисьор отново е Никълъс Столър, а в главните роли отново са Сет Роугън, Роуз Бърн и Зак Ефрон. Бижуто на филма обаче, както вече стана въпрос, е Клои и ако не можете да се сетите кое точно е това момиче, ще ви напомним, че тя направи брилянтна роля във филма „Облаците на Силс Мария“ на Оливие Асаяс в компанията на Жулиет Бинош и Кристен Стюарт. Ако все още не се сещате, ще ви дадем малко друг жокер - буквално преди два дни гръмна новината, че Клои Грейс Мориц официално е потвърдила връзката си със сина на Дейвид и Виктория Бруклин Бекъм. Тепърва ще слушаме много за нея, ясно е.

В първия филм – „Да разлаем съседите“ - Мак (Роугън) и Кели (Бърн) в крайна сметка успяха да се оттърват от „братството“ на купонджиите, настанили се в съседство, начело с Теди (Ефрон), които ги побъркваха с дивашките си партита нон стоп. Сега – в „Да разлаем съседите още веднъж“ – двамата имат второ дете и искат да се преместят в по-голяма къща в предградията, но преди това трябва да продадат къщата, в която живеят в момента. Точно тогава отсреща се настанява друга ... „племенна група“, този път вид „сестринство“ - банда 20-годишни „женски“ парти-животни, водени от тарторката си Шелби (Мориц), които смятат, че са попаднали на идеалното място, за да си правят каквото си искат и буквално вдигат квартала във въздуха. Мак и Кели се притесняват, че никой няма да пожелае да си купи къща в близост до този врящ котел и викат на помощ стария си познайник Теди с идеята, че само той може да се справи със сирените в съседство. Теди вече е улегнал, но ... важното е, че пак се разхожда полугол почти през целия филм. Обаче въпреки татуировките и т.н. прилича повече на добро момче колежанче и сексапилът му е някак прекалено праволинеен и „правилен“, прекалено отговоря на всички стандарти за сексапил.

Чарли Чаплин, който започва кариерата си именно в слапстик комедии от подобен тип, казва: „Дайте ми един полицай, един парк и едно хубаво момиче и аз ще ви направя комедия“. „Да разлаем съседите още веднъж“ е направен по същата схема само че хубавите момичета са цяла глутница. Комедии като тази винаги ще се гледат, но все пак нали няма да стигнем до пета част, в която например Зак Ефрон и Клои Грейс Мориц ше се оженят и ще си имат деца и историята ще се повтори, но те ще са от другата страна на бариерата.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР