С Бразилия в сърцето

Елка Влаховска 11 April 2016

На 14 април от 20 часа в Sofia Live Club в столицата е премиерата на новата концертна програма на Мира Кацарова – Desafinado LIVE. Проектът е посветен на жизнеутвърждаващата музика на Бразилия, нежните боса нова мелодии и топлите ритми на латино джаза.

В програмата Мира е подбрала класически и модерни теми от едни от най-знаковите имена в историята на боса нова, които са претворени по нов начин. В премиерния концерт на 14 април на сцената с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). В музикалното пътешествие до Бразилия в Sofia Live Club участие ще вземат и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари), Младен Димитров (перкусии и програминг) и талантливият Павел Терзийски (вокал). След концерта DJ Mr Moon (Младен Димитров) ще направи специален тематичен сет с нео бразил, нео боса и електро бразил.

През последните години се говори за модерна акустична боса нова, интерпретирана интелигентно и по нов начин в контекста на джаза от редица джаз певци като основни представители са Лусиана Соуза и Гретчен Парлато – казва Мира Кацарова. - Всичко това е нашето вдъхновение: от автентичната боса нова, през новаторските джаз интерпретации с бразилски дъх, до електронните съвременни версии на тази музика. Фокусът в Desafinado LIVE е красотата на мелодиите, богатството на ритмиката и онова очарователно чувство, закодирано в една от най-поетичните португалски думи – saudade. Тя е трудна за превод, но смислово и емоционално е белязана от носталгия по близките и любими хора, горчиво-сладки настроения и онази уютна тъга, която е важна за всеки, който иска да изпълнява боса нова...“

След концерта в Sofia Live Club проектът Desafinado LIVE ще бъде представен в Пловдив, Бургас и Варна. Благодарение на подкрепата на Schweppes всички събития ще бъдат с вход свободен.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР