Изповедта на една Ева

Адриана Попова 10 November 2008

За последните 10 години натрупах доста грехове. Не да съм убила някого, въпреки че веднъж ми се искаше да го направя. И как не! Представете си ситуацията: на моя рожден ден най-добрата ми приятелка (тогава) започна да флиртува с гаджето ми (тогава). Освен това и подаръците им не струваха. Разкарах ги и двамата. Така или иначе не си подхождахме, защото аз съм Скорпион, а те бяха Козирог и Овен. Друг е въпросът колко си подхождат Козирог и Овен!

Не съм крала, не съм лъжесвидетелствала, в съботния ден също не съм работила, освен когато трябва да довършваме брой, но тогава шефовете казват: забравете, че е събота и аз забравям, защото освен Десетте божи заповеди съществуват и Десетте заповеди на шефа, разбирате ме, нали? Обаче с „не прелюбодействай“ и „не пожелавай нищо, което е на ближния ти“ съм много зле. Иначе без тях какви удоволствия остават в живота – само спа, филъри и една чанта на Bottega Veneta отпреди два дни. Не съм религиозна, но напоследък нещо ме мъчи, а една приятелка каза: да не е съвестта ти? Защо не се изповядаш? Аз на Драго редовно се изповядвам, казвам й, а тя: Драго е ваш човек, опитай с някой външен. И ето ме, опитвам с външен.

Изповед  първа

За Свами Вирато бях чувала много от една позната, която беше ходила на негов семинар в Ню Йорк. Този весел 70-годишен дядо, бивш бизнесмен, обучавал хората на тантрическа любов, а на четири хиляди жени дори бил демонстрирал знанията си лично. Аз лично не искам, затова го намерих по скайпа. Реших, че човек като него, с толкова опит, ще ми помогне с душевните ми неволи. Тантра с теб, дъще, ми каза мастер Вирато и ме помоли да бъда кратка, защото след 15 мин. имал интервю за NY Times. И аз направо на темата: Често ми се случва да пожелавам чужди мъже, мастер. Какво да правя? Секс – каза мастер. Ама как – с чуждите мъже ли?! Моят ще ме убие. Тогава Свами Вирато ми обясни, че това често се случвало при непросветените хора, които нямали представа, че сексът с множество партньори води по-бързо до духовно усъвършенстване, а един мъж трябва да е много глупав, ако не иска съвършена жена до себе си. Тук аз зададох един също може би малко странен въпрос, а именно как сексът води до духовно усъвършенстване. Мастер се прокашля и отговори буквално: Сексът води до оргазъм, а оргазмът води до освобождаване на душата от физическото тяло. Тогава се чувстваме като богове, а боговете са съвършени.

Ето това да обясниш на мъжа си и му кажи да не ревнува, защото ревността убива оргазма и тогава никакво усъвършенстване няма. После допълни, че става дума за тантрическия секс, който не бива да се бърка с обикновения такъв. Имало специален начин човек да се подготви за тантрически секс, който включвал специална диета за раздвижване на четирите стихии у двойката. И ето диетата: малко пшенична каша за земна сила, плодове - за небесна лекота, късче сурово месо, за да разбуди животинското начало и глътка алкохол да разгори спящия огън.

После трябвало да запалим ароматични пръчици и да пуснем спокойна музика. Тук мастер отново се прокашля, вероятно това беше някаква особена тантрическа кашлица и каза, че за наше улеснение на www.swamivirato.com се продава много хубава суха каша, пръчици с подбрани от него самия ухания и дискове, в които той пее спокойно. Мастер, не знам как ще накарам мъжа ми да яде пшенична каша, казах аз тогава. Но моята е наистина хубава! - отвърна негово тантрическо преподобие.

Това бяха последните думи на Свами Вирато и той се изключи от скайпа, тантра с него! Да си призная, не се почувствах много удовлетворена, може би защото тези източни религии са ми малко далечни, въпреки че колата ми е японска, а и се запознах с един индийски програмист по интернет. Така че продължих напред.

Не ме питайте как си уредих разговор с известната френска астроложка Рамона. Ще ви кажа само, че номерологичното ми число е 4, защото съм родена на 13 ноември, а това е числото на изобретателността, неконвенционалното поведение и дори гениалността. Някои ще възразят, че не са и чували за такава астроложка. Истината е, че Рамона прави хороскопи само на лица, които истински я интересуват: шепа висши френски политици, неколцина руски олигарси и Коцето-Калки – все хора, които предпочитат да държат делата си в тайна.

Изповед втора

Обясних на Рамона, че имам фобия към мъж, когото винаги срещам гол. Вярно е, че той е известен културист и когато го срещам, винаги е за снимки в списанието, но все едно. Искам да престана да го срещам, защото след това винаги сънувам кошмари или си купувам обувки, които ме убиват ужасно. Рамона веднага ми каза, че с този мъж сме свързани с лоша кармична верига. Двамата се гоним от живот в живот и се нараняваме взаимно. Вероятно в предишния живот аз съм му се явявала гола, в по-предишния пак той на мен. Това бил Законът на Нютон за действието и противодействието и двамата на принципа на бумеранга сме ставали проводник на кармата на другия. Кармичната верига можело да бъде разкъсана по два начина.

Единият е моят антагонист да прогледне за истината, да ми прости и съзнателно да реши да не ми се явява гол, но доколкото познавам човека, това едва ли ще се случи. Вторият е аз да прогледна за истината и да реша да не отвръщам на мъката, причинена ми от него, осъзнавайки, че с простъпката си пред него в предишния ми живот заслужавам не само тези, а дори още по-големи мъки. Въпреки че каква по-голяма мъка има от това да те убиват обувките, честно казано, не знам. Освен това съм сигурна, че не аз съм започнала първа с явяванията, но тук Рамона ме погледна строго и затова замълчах. Сега, за да разкъсам по-бързо кармичната верига, съм насрочила нови снимки с антагониста за една сесия, условно наречена „Новият Адам“.

Изповед трета

Тя трябваше да е пред свещеник. Много съм суетна, което според една приятелка е същото като горделивост, а това си било смъртен грях. Реших да проуча въпроса и прочетох, че към горделивостта спадат следните подгрехове: гордост със знатен род, имоти, красота, къщи и вили. Хм, имотите съм декларирала пред данъчните, това ако е горделивост... Красотата си никога не съм изтъквала сама, но все се намира някой да ми направи комплимент – обаче аз за чуждите грехове защо да отговарям? Имала ли съм греховни грижи за красотата на тялото и лицето си?

Тук става лошо. Ако свещеникът ме пита за това, може би не трябва да му споменавам бодишейпинга, защото той беше преди четири месеца, пилинга, избелването на зъбите. Ще му кажа само за шоколадовата терапия от миналата седмица. Обичала ли съм да ме хвалят хората и дали съм слушала с наслада всичко това? Категорично не, в такива случаи  похвалите не ме интересуват, само хонорарът. Имала ли съм чувство, че съм над другите човеци? Към човеците по принцип нямам такова чувство, но как да не съм над Г. Х. - вижте й само бричовете и ще разберете.

Прочетох още, че грехът е коварен и лукав, че постоянно дебне душата ми, за да я оплете в своите мрежи. Това ми звучи като определение за реклама, но още няма реклама, която дотолкова да ме е оплела, освен една за мобилен телефон, обаче съм си обещала, че следващите шест месеца няма да си купувам нов, ако ще да е с най-големите кристали Сваровски.

Оказа се, че за да се изповядам, трябва да постя, а аз точно сега съм на диетата на Дюкан и как да стане? С други думи, не отидох при свещеник и пак съм притеснена.

Изповед четвърта и последна

Има такъв сайт izpoved.com. Всеки може да се изповяда в разделите похотливост, завист, алчност, гняв, фантазии, сънища, дрога, алкохол и разни. Има и коментари. Естествено, че ме привлякоха изповедите от „разни“. Там много се успокоих, защото видях, че хората изповядват доста по-страшни неща от моите. Едно момиче било пълничко, друг се притеснявал буквално от следното: „Защо, ако жена направи гола фотосесия, се приема добре, а ние, мъжете, не трябва да правим такива фотосесии, ако сме рекламни лица или певци например? Защо когато някой мъж се снима гол, му казват, че е гей? Е, аз със сигурност не съм гей, а се снимах гол.“

(Дали не е моят човек с кармичната обвързаност?) Една жена мразела моловете (брей, да чукна на дърво, че то тия зарази се предават и по нета), някакво момче го е страх да си купи кола, защото трябвало да се научи „да я притежава“, да й купува винетки, да я води по майстори, ами ако го блъснат, ами ако му я откраднат? Имаше много хубав коментар на тази изповед. Цитираха Ошо, който обяснявал разликата между страхливите и смелите. В началото те по нищо не се различавали, и едните, и другите имали страхове. Но страхливите слушали страховете си, а смелите действали въпреки тях.

Тогава си казах, добре дошла в Клуба на порасналите, Ева! Защото знам, че каквито и страхове да имам, ще действам въпреки тях. А греховете – кой ги няма? И никой не може да ме убеди, че да мечтая за почивка на Сейшелите е грях. Та там е раят, хора!  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР