Виетнамска супа „Фъ“

Богат бульон от телешко с подправки по виетнамски

Диана Шингарова 01 February 2016

Това е богат бульон от телешко с подправки по виетнамски. Използвайте хранителната му сила, консумирайте веднага или съхранявайте във фризер и добавяйте към супи и ястия. Може да го поднесете като традиционно телешко варено или в азиатски стил с нудъли, бобови кълнове, лайм, свежа мента и кориандър. Каквото и да изберете, важен е бульонът, който и в двата случая приготвяме по следния начин: сварете едно парче телешки джолан (700-800 г) в 3-4 литра вода. Подправете с пръчка канела, 3-4 парченца звездовиден анасон, 1 ч.л. резене или кориандър, 5 см джинджифил, 2 глави лук. Запечете лука и джинджифила на грил, така че да се нашарят с овъглени крайчета. Запечете и подправките на сух тиган за повече аромат. Сложете в голяма тенджера всички съставки, посолете и овкусете с черен пипер. Прецедете бульона, нарежете месото и отстранете големите кости. Добавете зеленчуци или нудъли и кълнове по виетнамски.

снимка Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР