Джиджи и дизайнът

С какво се наложи Джиджи Хадид?

22 January 2016

Снимка: getty images/guliver

20-годишната моделка и IT girl Джиджи Хадид е поканена от Томи Хилфигер да направи капсулна колекция от облекла, обувки и аксесоари, включително часовници и слънчеви очила, които ще бъдат част от колекцията на марката есен-зима 2016. Джиджи смята да обогати стила на бранда с елементи на хипи шик и женствени детайли. Очаква се на пазара да излезе и неин парфюм по познатата вече формула звезда+ухание.

С какво се наложи Джиджи Хадид?

Наполовина екзотичният й произход, който проблясва и в лицето й, несъмнено е плюс. Истинското й име е Елена Нура Хадид. Тя е дъщеря на Мохамед Хадид, архитект с милионен бизнес с недвижими имоти в Америка и потомък на знатната палестинска фамилия Ел Омар, основатели на град Хайфа в днешен Израел. Майка й, бившата моделка Йоланда Фостър, е американка с холандски корени.

Джиджи се снима за първи път като модел... на 2 години – за Baby Guess, откритие е лично на Пол Марчиано. Вече в „по-зряла“ възраст се появява във Vogue, VMAN, Elle, Grazia, Paper magazine. 2015 г. беше много успешна за нея. В началото й тя се появи в предизвикателен кадър за култовия календар на Pirelli, сключи договор за лице на Maybelline, а през ноември заедно с близката си приятелка Кендъл Дженър стана един от Ангелите на Victoria’s Secret. Джиджи е и актуалното лице на колекцията за есен-зима 2015 на MaxMara.

В любовните си връзки тя показва явно пристрастие към музиканти – излизаше с певците Коди Симпсън и Джо Джонас, а в момента е със Зейн Малик, който наскоро напусна култовата бойбанда One Direction. Интересното е, че той също е със смесен произход – баща му емигрира във Великобритания от Пакистан.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР