Джъстин Трюдо, една от нас

Когато Канада избра Джъстин Трюдо за свой министър-председател, когато видях плъзналите из мрежата негови снимки и попрочетох това-онова за него, най-после си отдъхнах. Има справедливост! – прошепнах аз, прекръстих се и погледнах към небето с благодарност. Защо? Сега ще ви кажа

Ирина Иванова 07 January 2016

Снимка: getty images/guliver

Джъстин Трюдо е красив и очевидно полага доста грижи в тази посока. Той е с превъзходна, небрежно стилизирана, леко дълга коса, бебешка кожа, спортна фигура, излъчва здраве и бодрост и най-важното – има блясък в очите. Джъстин Трюдо има  кариера и не може да му се отрече, че е работил здраво за това – все пак на 43 години е вторият най-млад министър-председател в историята на Канада. Е, вярно, не е паднал от небето в политиката, но фактите са си факти. Трето – Джъстин Трюдо има класическо превъзходно семейство – прелестна съпруга и три деца. Джъстин Трюдо има подчертано отношение към дрехите и безупречен стил – независимо дали  е леко кежуал, или пък подчертано елегантен, той винаги изглежда съвършено. И още нещо – Джъстин Трюдо има особено отношение към аксесоарите и детайлите – чорапи, обувки, часовници... Непоклатим е значи. Продължаваме. Джъстин Трюдо готви, възпитава синовете си да помагат в домакинството и с удоволствие приспива децата вечер. Джъстин Трюдо е самоуверен. Когато среща бъдещата си жена Софи Грегори, той я кани на вечеря и просто й казва: „Точно теб чаках 31 години. Ти ще станеш моя жена и с теб ще създадем семейство“. Да, така се случва. Но! Джъстин Трюдо, макар да изглежда толкова сладък, чак сиропиран, въобще не е само добро момче. Не, той е И лошо момче. Той тренира бокс и свидетели твърдят дори, че стилът му на игра е агресивен, има татуировка на рамото и ругае на публични места – така например преди време нарече горкия министър на околната среда Питър Кент „piece of shit“, или иначе казано „л..но“. Категорично заявява, че е за легализирането на марихуаната, за гей браковете и за абортите.

Подозирам също така, че е страхотен в леглото. Какво ми дава право да подозирам подобно нещо? Нямам представа, но не би било честно да не е. Така че от мен да мине – приемам на доверие, че е страхотен в леглото. И друг път съм го правила, а в случая почти няма шанс да се самоопровергая. Въпреки че ей я къде е Канада...

Защо в началото казах, че Джъстин е доказателството, че има справедливост? Ами защото си мислех, че само ние, жените, сме толкова зле, че се напъваме да сме всичко – и незабравими любовници мръсници, и музи, и любящи майки и съпруги, страхотни готвачки, майсторки на хубавия разговор, умни, остроумни, забавни, секси, луди, с диамантени кариери и високи заплати, със страхотни тела, вечно млади... Ето че сега се оказва, че не сме само ние. И Джъстин е вървял по нашия път, и Джъстин се е напъвал да е съвършен – джентълмен в обществото, добър съпруг у дома, биткаджия на боксовия ринг, победител на изборите, красавец от кориците на списанията, модна икона. Той е... една от нас.

...и неговата майка също

А коя е жената, родила съвършения мъж навръх Рождество Христово през 1971 г.? Във всеки случай, тя няма нищо общо с Дева Мария, дори напротив. Казва се Маргарет Синклер и е едва на 22, когато на ваканция в Таити се запознава с 51-годишния Пиер Трюдо, легендарния министър-председател на Канада от 1968 до 1984 г., изключително харизматична личност, любимец на медиите и жените, бохем, вдъхновител на т.нар. трюдомания, бивше гадже на Барбара Стрейзанд. Първият политик в света, приел официално в резиденцията си Джон Ленън и Йоко Оно. След срещата Ленън казва: „Ако всички политици бяха като Трюдо, световният мир щеше да е напълно възможен“. Наричат го „бащата на модерна Канада“.

Самата  Маргарет също е дъщеря на бивш министър, красива колкото си иска и абсолютна хипарка. Двамата се женят, тя забременява, сама си ушива сватбената рокля, а после се оказва, че е тотално неподготвена за това, което я очаква – публични прояви, на които всички погледи са вперени в нея, тежка охрана, задължения, прислуга... Маги Трюдо се чувства безмилостно притисната от всичко това и липсата на свобода буквално я съсипва. На първата си публична поява като премиерша отива с дантелена мини рокля и предизвиква нечуван скандал. На официален прием в Каракас изскача на подиума пред всички гости, за да изпее песен в чест на венецуелската първа дама. На строго официална церемония в Белия дом пристига с рокля до коляното и този груб протоколен гаф се коментира дни наред от медиите. Канадската премиерша обаче не спира дотук с екстравагантностите си и „цъфва“ на тържествен водосвет в Хавана по дънки. Да не говорим за бурните й партита в култовото Студио 54, на което тя е една от вечните музи наред с Анди Уорхол, Михаил Баришников, Лиз Тейлър, Лайза Минели. Между партитата и гафовете Маги Трюдо успява да роди три деца, първото от които е именно настоящият министър-председател Джъстин. В онези години в канадските болници е забранено бащите да присъстват на раждането, но Маги вдига такъв скандал, че министър-председателят е повикан по спешност и така Джъстин Трюдо е първото бебе в съвременна Канада, родено в присъствието на баща си.

следваща страница »
3 КОМЕНТАРА
3
Ива
10 October 2018, 14:10

до коментар #2
Искате да кажете, че е по-добре децата да се убиват в утробата, за да не се оставят в кофи за боклук? Удивителна логика, няма що! И каква е промяната, която рекламирате - убийства на невинни създания, само защото са имали нещастието да се заченат от безотговорни убийци, а не родители? Това ли е според вас съвремието, с което трябва да влезем в крак?

2
bovadimi
21 December 2016, 11:46

До #1:
Прекалено много се впрягате :) списанието не носи отговорност за това какво подкрепя или не г-н Трюдо. Аз също не мисля, че е правилно да се правят аборти, но...по-правилно ли е да се оставят деца в кофи за боклук, например? Или да ги зарязваме по домовете, където се чувстват сами и непотребни? Живеем е 21 век, има нужда от промяна. Интересувайте се мааалко повече, преди да правите крайни коментари и да окачествявате хората като "боклук". Канада е една от най-мирните държави в момента...защо ли?

1
Ден
24 January 2016, 18:12

Когато прочетох, че е за гей бракове, наркотици и аборти, спрях да чета. Човек, който приема хладнокръвно невинни създания да бъдат изгаряни или разкъсвани в майчината утроба, е боклук. И да не забравите да ми изтриете коментара, ЕVA. Впрочем името на прамайка Ева значи живот. Помислете върху това преди да рекламиате на парфюмираните си страници убийци на деца.

ТВОЯТ КОМЕНТАР