Панаирът на книгата: тече, пак си тече

До 13 декември океанът от книги ще се разплиска по етажите на НДК

Адриана Попова 08 December 2015

Отново дойде времето на Коледния панаир на книгата – най-голямото събитие за читатели и издатели в България. До 13 декември океанът от книги ще се разплиска по етажите на НДК с обичайните отстъпки, намаления, промоции и така нататък. Бихме препоръчали да го посетите с що-годе избистрен план в главата за книгите, които ви интересуват, иначе рискувате да потънете сред наистина огромния избор. Но има хора, които обичат да импровизират и да се ровят из камарите. Ще им пожелаем успех и наслука – от сърце. Още един съвет – отбележете си и издателствата на книгите, които искате да намерите, за да си спестите лутането между щандовете.

Книгите, които ние сме си набелязали, са:

„Малкият приятел на Дона Тарт от ИК „Еднорог“ - всяка книга на Тарт е събитие, по целия свят

„Мъже без жени” на Харуки Мураками на ИК „Колибри“ - почитателите знаят защо

Биография на Уди Алън от Дейвид Еваниър на ИК „Колибри“ - Уди!

„Японският любовник” на Исабел Алиенде от ИК „Колибри“ - страхотно интервю за книгата с Исабел Алиенде ще намерите в новия ни декемврийски брой

„Онова, което не ме убива” от Давид Лагеркранс от ИК „Колибри“ - продължението на Онази трилогия на Стиг Ларшон

"Екстремна храна" на Беър Грилс от ИК „Вакон“ - препоръчваме я за тийнейджърски подарък, синът ви ще чете с удоволствие как култовият герой на „Дискавъри“ яде алигаторски крака на скара.

„Мемоари на Уинстън Чърчил“ в 2 тома от ИК „Труд“ – луксозното полиграфическо изпълнение ще зарадва ценителите на класическите четива, особено тези от мъжки пол.

„Катя Паскалева. Жените в мен“ на Георги Тошев от ИК „Сиела“ - книга албум за незабравимата актриса

„Караджата“ от Георги Божинов от ИК „Хермес“ – от автора на българския роман на годината „Калуня-каля“.

"Пациент 64" на Юси Адлер-Улсен от ИК „Емас“ - убиваме за трилър от Юси Адлер, страшен е.

„Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ от разказвач №1 Роалд Дал от ИК „Ентусиаст“ - истинско лакомство за деца.

На лов за автографи:

08 декември от 17 ч. - Хосе Карлос Сомоса ще представи лично българското издание на „Тетрамерон” от ИК „Колибри“. В Мраморно фоайе на НДК, ет. 2.

08 декември от 18 часа - вечер, посветена на акад. Вера Мутафчиева с водеща доц. д.ф.н. Албена Хранова. Вера Мутафчиева е такъв интелектуален колос на България, че винаги е интересно да научим още за нея. Сцена АБК, ет. 3 – запад.

10 декември от 17 часа - премиера на книгата „Археолог“ от проф. Николай Овчаров от ИК „Жанет 45“. Сцена АБК, ет. 3 – запад.

13 декември от 12 ч. - Прея ще представи песента и видеото на „Всички наши места“ - по едноименния хит за младите читатели на Дженифър Нивън от ИК „Ентусиаст“. В литературен клуб „Перото“.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР