Мечти за сбъдване

Коледен Wish list

Ирина Иванова 16 December 2015

Киното винаги най-нахално ме е карало да мечтая. Бих искала като във филма на Уди Алън „Полунощ в Париж“ да се кача на тайнствена лимузина и да се пренеса директно в любимия ми Холивуд през 30-те с всичките му магнати, красавици и чудовища... Или да съм в компанията на бруклинските типове от „Дим“ на Уейн Уонг. А колко е чувствена калиграфията върху телата от филма „Записки под възглавката“ на Питър Грийнауей! Въобще, имам купища мечти за сбъдване. Здравей, 2016!

За любимия мъж/ албум Hollywood in the 30s на издателство Tashen Холивуд през 30-те е велик и великолепен и изживява своето златно десетилетие. Чаплин, Грета Гарбо, братя Маркс, Марлене Дитрих, Кинг Конг, Франкенщайн... Толкова кинолегенди се раждат тогава! Вместо с фотографии албумът е нестандартно илюстриран с рисунки, комикси и шаржове, от Orange Center, София.

За дъщеря ми/ комплект за калиграфия. Точка, линия, повърхност, черно и бяло... Калиграфията, или изкуството на изящното писане е превъзходна медитация, която освен че балансира дишането и енергийните потоци в тялото, тренира концентрацията и калява волята. Дъщеря ми обича да пише и рисува и обожава мириса на хартия и мастило, със сигурност ще се зарадва, от  Art Center “Ермитаж“, София.

За мен/ хот йога 37-38 градуса е температурата в залата за хот йога. За час и половина плавно и последователно изпълняваш 40 асани. Пълен детокс и пълен релакс – така ми звучи. В Студио за йога и релакс Mettasense, София.

За сестра ми/ тя е зодия Водолей и обича екстравагантни аксесоари. Затова й избрах тази шантава чанта – ръчно изработена, от италианска кожа и вдъхновена от... естествения дизайн на боровите шишарки, от www.facebook.com/CHANTA.BAGS.

Кафе на пясък/ На ъгъла на „Цар Симеон“ и „Опълченска“ в столицата от 30 години съществува кафе бар „Кафе на пясък“ - непретенциозно, но много уютно и много градско местенце с кожени кресла, леко патинирани от времето, и постоянна клиентела. Тук е едно от много малкото места в България, където правят любимото ми страшно ароматно кафе на пясък.

Дестинацията/ по билото на Стара планина. Отдавна искам цялото семейство, включително и кучето, да направим прехода от връх Ком до нос Емине. 21 дена в планината – звучи велико. Започвам да „трупам“ екипировка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР