Хайде на Бон Марше!

До 15 ноември социалното събитие Бон Марше привлича ценителите на красивите предмети за дома и търсачите на оригинални коледни подаръци

Елка Влаховска 11 November 2015

От 11 до 20 часа в сградата на „Полиграфия Офис Център“ на бул. Цариградско шосе 47 А (вход от ул. Ракитин) в столицата си дават среща за приятен разговор и още по-приятни покупки хората, които търсят оригинални произведения на изкуството и предмети и мебели за дома. Трите дами, които организират събитието – Елена Филипчева, Еми Витанова и Силвия Заимова, имат опитно око да подберат какво да покажат и предложат на столичани.

В експозицията са представени реставрирани антикварни шкафове и столове, дивани, огледала с много оригинален дизайн, свещници и лампи. Специално място е отредено на подредената трапеза, която поразява окото със смела еклектика. Изящни порцеланови сервизи съжителстват с дървени прибори за хранене, нестандартни свещници и украси за маса, както и с игриви бележници с „корици“ от нареден пъзел.

Честно казано, изкушенията са големи: аз замлъкнах от възхищение пред невероятно изящния фин порцелан, лек като перце, с изрисувани гейши – автентичен японски сервиз за кафе. Размечтах се да се увивам в студените зимни дни с одеялото от новозеландска вълна на yamabahari или да посрещна семейството на Коледа със сервиза от чешки порцелан с ретро дизайн. Колкото повече време се разхождаш из Бон Марше, толкова повече находки откриваш – и модерните предмети за дома с много забавен дизайн на Domocharm, и декоративните възглавнички по дизайн на Ясен Панов, и въздействащите фотографии на Виктор Чучков, Георги Нейков и Михаил Заимов. Още по-приятният момент в преживяването е, че можеш да срещнеш авторите, вносителите и събирачите на антики и да се заплеснеш с часове в разговори с тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР