Тарантино срещу полицейския терор

eva.bg 04 November 2015

Снимка: getty images/guliver

Продължава скандалът с Куентин Тарантино, който се включи в шествие срещу полицейския терор и бруталност, което пък накара синдиката на полицаите да призове колегите си да бойкотират филмите му. Този път режисьорът отвръща на удара, след като представители на органите на реда го заклеймиха като човек, мразещ ченгетата, а филмите му пък били проводник на извращения, защото възвишавали насилието и престъпленията.

„Не мразя ченгетата, те изопачават думите ми. Това са клевети. Очевидно е какво правят – вместо да решат проблемите с полицейската бруталност из цялата страна, те се занимават с мен. Искат да ми затворят устата. Да ме дискредитират, да ме заплашат. И най-вече искат да изпратят послание към всички по-известни личности, които може да решат да се присъединят към протестите“, заяви Тарантино в първото си интервю след избухването на скандала.

По време на участието си на протеста срещу полицейския терор и произвол в Ню Йорк Тарантино заяви: „Аз съм човешко същество със съвест. И ако вярвате, че някъде убиват някого, тогава трябва да се изправите и да протестирате срещу това. Тук съм, за да кажа, че съм на страната на убитите.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР