Защо американските полицаи бойкотират филмите на Тарантино

eva.bg 27 October 2015

Снимка: getty images/guliver

Най-добре Куентин Тарантино да не си навлича проблеми със закона в бъдеще, защото американските полицаи определено не му симпатизират. Режисьорът се включи в протестно шествие в Ню Йорк срещу прекомерната употреба на насилие от страна на органите на реда.
„Аз съм човешко същество със съвест. И ако вярвате, че някъде убиват някого, тогава трябва да се изправите и да протестирате срещу това. Тук съм, за да кажа, че съм на страната на убитите“, заяви той пред медиите по време на протеста, който се проведе под мотото „Спрете полицейския терор“.

Съюзът на нюйоркските полицаи не само, че не харесаха позицията на Тарантино, но решиха да го бойкотират. При това в професионален план. Всички полицаи са призовани да бойкотират филмите му. „Не е изненада, че някой, който възвишава престъпленията и насилието във филмите си, мрази ченгетата. Полицаите, които Тарантино нарича убийци, не живеят в някоя от покварените му фантазии на големия екран. Те рискуват и понякога жертват живота си, за да предпазят обществото от истински престъпления. Нюйоркчани трябва да покажат на този проводник на извращения, че няма право да идва в нашия град и да сипе измислени клевети. Време е да бойкотираме филмите на Куентин Тарантино“, заяви говорителят на организацията на нюйоркските полицаи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР