Добре дошли в света на разкоша

С какво ще ни плени колекцията Balmain x H&M и откъде идва вдъхновението за нея разкрива самият й създател – креативният директор на Balmain Оливие Рустейн, в ексклузивно интервю за EVA.

Кристина Симидчийска 03 November 2015

Легендарната френска модна къща е първият гост дизайнер на H&M, след като шведският бранд отбеляза 10-годишнината на дизайнерските си колаборации. И новият старт е подобаващо разкошен – творческият директор на Balmain Оливие Рустейн въплъщава страстта си към пищните детайли, сложните бродерии и ефектните силуети с непринудеността на парижкия стил и майсторска изработка. Пълната колекция Balmain x H&M включва дамско и мъжко облекло, както и аксесоари, а официалното й представяне ще бъде на 5 ноември в избрани магазини в цял свят, както и онлайн. В България ще я очакваме в магазина на H&M на бул. „Витоша“ 6. И не забравяйте да се присъедините към глобалната модна вълна с хаштага #HMBalmaination.

А с какво ще ни плени новата вълнуваща колекция и откъде идва вдъхновението за нея разкрива самият й създател – креативният директор на Balmain Оливие Рустейн, в ексклузивно интервю за EVA.

Вие сте първият дизайнер от новото десетилетие дизайнерски колаборации на H&М. Как се чувствате с това признание?

Ужасно съм развълнуван и щастлив да бъда дизайнерът, стартиращ новата декада колаборации. За мен това е невероятна история, защото когато H&M представи своята първа дизайнерска колекция преди десет години, аз бях още дете, стоящо в първата редица на опашката пред магазина. След това, вече бях на 18 години, се преместих в Италия, за да работя в ателиетата на Roberto Cavalli и бях зад кулисите по време на партньорството им с H&M. Сега това е като сбъдната мечта – да имам своя собствена колаборация с бранда. Надявам се, че тя ще вдъхнови други млади хора да работят здраво и да вярват в себе си, така че техните собствени мечти да станат реалност някой ден.

Когато работехте над дизайна на колекцията, как си представяхте идеалния й клиент?

Още преди да започна знаех точно какво искам от тази колаборация. Моите последователи в Instagram обичат да се свързват с мен и да споделят какво харесват, какво мечтаят да носят. Затова исках колекцията да бъде за всички, които винаги са желаели да облекат Balmain, но никога не са си представяли, че ще имат този шанс. Исках също да разкрия и многообразието в света на Balmain – сред моделите има по нещо за всеки, независимо от размера ви или откъде идвате. И така да покажа, че в света на Balmain всеки е добре дошъл.

Кое бе най-голямото предизвикателство за вас при интерпретирането на високия стил на Balmain в колекция за H&M?

Щом си партнирате с Balmain, трябва да знаете, че при нас няма място за компромис. Но разкошът, богатството на детайли, качеството и усещането за непринуденост трябва да присъстват във всеки един модел. H&M бяха страхотни, защото държаха единствено на това да създадем истинска колекция Balmain, без компромиси и от двете страни. Те положиха огромни усилия, за да направят колекцията по най-добрия възможен начин и аз бях много развълнуван, когато видях първите семпли.

Имате ли си фаворит сред моделите?

Всеки модел е специален за мен. Ако ме попитате същото утре или вдругиден, вероятно ще ви отговоря по различен начин, но точно сега моят фаворит е обсипаното с перли сако, което приятелката ми Кендал Дженер облече за церемонията на Billboard Music Awards – това беше и моментът, в който презентирахме колаборацията. Наистина обожавам това сако заради неговата пищност и качество, а също и заради овърсайз силуета му. Изглеждаше невероятно на червения килим, особено когато Кендал позираше с ръце в джобовете. Със сигурност това е много специален модел за мен и ще остане завинаги в спомените ми.

Как бихте ни описали философията зад хаштага #HMBalmaination?

Тази колаборация е нещо много повече от колекция – това е усещането, което получавате, когато сте част от нещо глобално. Става въпрос още за различията и позитивизма, за споделянето на щастието и забавлението с всеки навсякъде по света. Аз съм шефът на този хаштаг и го проверявам всеки ден. И когато дойде 5 ноември, искам всички очакващи колекцията в магазините на H&M из целия свят да го използват – направете си селфи на опашката и споделете с мен своето вълнение, след това в магазина и също когато се приберете вкъщи с моделите, които винаги сте си мечтали да облечете!

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Усмихнато
20 December 2015, 12:44

Не харесвам широко налаганата визия, младите хора да гледат лошо, нахално и тъпо. Не е печеливша, сори за всички, които го правят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР