Eсенна соната

С искрящи трели и драматични акорди парфюмерийните марки интерпретират вечната тема женственост

eva 23 October 2015

 

Chloe Eau de Toilette Специален букет, в центъра на който е бялата роза, чувствена и пудрена, превърнала всички аромати на марката в шедьоври на парфюмерийното изкуство. Парфюмеристът Мишел Алмайлрак, създал Chloe Eau de Parfum, продължава да провокира любопитството ни, добавяйки и бергамот, нотки магнолия в комбинация с гардения. Рози, покрити с капчици роса, се разтапят в мекотата на мускуса.

Santal Royal на Guerlain Кралски флакон със съкровища от Ориента. Така накратко може да се опише богатият и разточителен ароматен коктейл, композиран от Тиери Васер. Върху кожата се разпознават нотки на жасмин и нероли, следвани от розова есенция и плодови нюанси. Величественото санталово дърво доминира в сърцевината, а амбра, кожа, канела и уд подсилват елегантните му вибрации. Свещен съюз с божествен ефект.

Souvenir de Paris на S.T.Dupont В лимитирана серия, както се полага на уникат, Souvenir de Paris се определя като флорално-дървесно-воден аромат. Залага на връхни нотки от божур, пъпеш и ябълка, на сърце от цвят на виолетка, момина сълза и розов божур, за да се разгърне напълно в база от бял мускус и амброва дървесина.

Lady Emblem на Montblanc Фокусиран върху блясъка на диаманта, екип от двама парфюмеристи започва творението си  със загадъчен акорд роза-саке. Комбинацията от финеса на розовото ухание и кристалната енергия на оризовата напитка с лек метален дъх на личи и прясно окосена трева е център на тежестта, около който се завихрят розов пипер и розов грейпфрут. Жасмин самбак от Китай и сочен нар са „право в сърцето“, а пудрено, кадифено ухание на сантал, амбра и мускус завършват „полирането“ на фасетите за неповторимо розово сияние.

Fleur de Portofino на Tom Ford Сякаш целият чар на Средиземноморието ви залива, когато отворите морскосиния флакон на Fleur de Portofino. Бяла акация, цитрусова омая, мед са частици от хипнотичната атмосфера на прелестното италианско градче. Съчетанието от сицилиански лимон, мандарина от Соренто, калабрийски бергамот извиква образ на портокалова горичка, напоявана с океански дъждове. Мечтание с дъх на горчив портокал, зелен нюанс от виолетово листо, жасмин, което орлови нокти и зелени пъпки гардения довеждат до екстаз.

Eclat d’Arpege Eyes on You на Lanvin Самият артистичен директор на Lanvin Албер Елбаз ни намига от цветния флакон – опияняваща олфактивна експлозия от чувственост и темперамент. Флорален, плодов, дървесен, искрящ, той разтапя сетивата с ярки нотки на италиански лимон, смесен с люляк. Хвърля ни в сянката на листа зелен чай и праскова, а базата от ливански кедър и бял мускус прави неустоими обещанията на щедрите червени устни...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР