Звезди по каналите на Венеция

Как се забавляваха известните актьори на фестивала във Венеция, какво се случваше бекстейдж, какво облякоха, с какво ни изненадаха

22 October 2015

Елизабет Банкс и Даян Крюгер по време на разходка из Венеция

Снимка: Instagram

Кинофестивалът във Венеция е от онези лежерни форуми, в които нищо не е на живот и смърт (както е в Кан), истерията е в умерени дози, червеният килим акцентира по-скоро на удобството, киното диша, а звездите се забавляват.

Въпреки че не може да се мери със състезателните програми на кинофоруми като този в Кан или Торонто, Венеция винаги е успявала да събере плеяда от звезди, а почитателите на седмото изкуство никога не остават гладни откъм световни премиери, нови режисьори, преоткрити и новооткрити актьори. Не остават гладни и звездите, които този път заляха Instagram със снимки, показващи, че и те се хранят – при това с паста. А фотографите на червения килим нямаха повод да си почиват, защото едно след друго пред тях се изредиха куп известни лица.

Кои звезди дойдоха
Трябва да поздравим организаторите на седемдесет и второто издание на кинофестивала, защото бяха включили в журито две любими и красиви холивудски актриси – Елизабет Банкс и Даян Крюгер. Те очевидно бяха дошли във Венеция с доста багаж, защото от тях се изискваше често присъствие на червения килим. И всеки път, когато стъпваха с нови тоалети на него, модните критици вдигаха одобрително палец. Което си е постижение, защото смениха поне по десетина стайлинга и мигновено вкараха Венеция в модните форуми.

Сред останалите известни дами, които видяхме на фестивала, бяха Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Кристен Стюарт, певицата Сиа, Алесандра Амброзио, Амбър Хърд, Жулиет Бинош, Миранда Ото. Мъжкото войнство пък бе представено от Марк Ръфало, Еди Редмейн, Джейк Джиленхол, Джони Деп, Шая Лебьоф, Рейф Файнс, Джошуа Джексън, Джош Бролин и писателя Орхан Памук. Има причина звездите да не подминават Венеция дори когато филмите им не са включени в състезателната програма, а от тях се изисква просто да се разходят по червения килим. Във Венеция, за разлика от Кан, можеш да правиш и други неща, освен да ходиш на тузарски партита. Може да се разходиш с лодка или гондола по каналите, да хапнеш вкусно, да се почувстваш като обикновен турист, който обикаля и снима красивите гледки. Звездите го направиха и побързаха да се похвалят в социалните мрежи.


Венеция през Instagram
Папараците бяха почти излишни на кинофестивала във Венеция, защото звездите сами докладваха къде са и какво правят. Чрез любимата на всички известни личности социална мрежа Instagram те побързаха да се похвалят как се забавляват. Още на втория ден след старта на фестивала Даян Крюгер пусна снимка от местен ресторант, хапвайки спагети болонезе.

Топмоделът Алесандра Амброзио пък бе изпаднала в такава еуфория, че я видяхме как скача на леглото от радост, облечена в тоалета, с който след малко щеше да мине по червения килим. А Елизабет Банкс пусна своя снимка в гръб, облечена във впита по тялото рокля на Prada, като коментарът й към кадъра бе: „Ще заведа този задник на церемонията по откриването на фестивала“.

В чисто мъжка компания се забавляваха Джейк Джиленхол, Марк Ръфало и Стенли Тучи. Чрез Instagram разбрахме за лудата им разходката с лодка по Канале Гранде, наздравиците (не разбрахме какво точно са пили, понеже чашите им вече бяха почти празни) и задължителната паста, защото „Мъжете трябва да се хранят“ – както гласеше текстът под една от снимките.

Джони Деп: Ужас, колко е напълнял
Една от топзвездите и големите изненади на фестивала беше Джони Деп, който дойде, за да представи най-новия си филм Black Mass. Заедно с него бе и половинката му Амбър Хърд. Въпреки че двамата не спираха да се целуват, прегръщат и държат за ръце на червения килим, вниманието на всички бе насочено по-скоро към нещо друго – килограмите, които е качил Деп. Той очевидно бе избягал от холивудските стандарти за перфектна форма, а единственото логично обяснение бе, че се готви за роля, която изисква да изглежда именно по този начин. Иначе не бихме му простили.

Кристен Стюарт: Боса в киносалона

Подобно нещо не може да се случи в Кан, да не говорим за Оскарите, но във Венеция може. Защото е фестивал със свободен дух и без строг етикет за поведение. Кристен Стюарт беше наясно с това и никой не се възмути, когато свали неудобните обувки и опъна босите си крака на първия ред в залата. Пък и ние си знаем, че Кристен никога не е била фен на високия ток. Винаги слага дизайнерските обувки секунди преди да стъпи на червения килим и ги сваля в момента, в който официалната част е преминала. Във Венеция го направи още докато фотографите бяха там.

Валерия Голино: Заслужавам си наградата!

Един от секссимволите на италианското и световно кино през 80-те и 90-те години на миналия век – Валерия Голино, получи наградата за най-добра актриса на тазгодишния фестивал за ролята си във филма Per Amor Vostro (For Your Love), където играе съпруга на неаполитански мафиот (между другото, тя е неаполитанка с... египетска кръв). 49-годишната актриса е запазила блясъка в сините си очи и не се престори на свръхизненадана от наградата, а само каза, че я заслужава и че се радва за себе си. Тя е една от малкото европейски актриси, успели да направят кариера в Америка и Холивуд – гледали сме я в „Рейнмен“ с Том Круз и Дъстин Хофман, „Четири стаи“ на Тарантино, „Да напуснеш Лас Вегас“ с Никълъс Кейдж, „Фрида“ със Салма Хайек и много други. Известно е, че режисьорът Гари Маршал до последно се колебаел на коя от двете – Валерия Голино или Джулия Робъртс – да даде ролята в своя превърнал се в абсолютен блокбастър филм „Хубава жена“. Накрая дори ги карал да идват на пробни снимки заедно, облечени в дрехите на героинята, за да може да сравнява. Според Валерия режисьорът избрал Джулия, защото била американка. Голино има в списъка си доста мъже и не крие имената им. Най-известна е четиригодишната й връзка с актьора Бенисио Дел Торо, когато и двамата са на по двайсет и няколко. „Тогава Бенисио беше най-красивият мъж в целия свят и аз го обожавах“, казва тя. Няма деца и досега не е сключвала брак, но от доста време живее с 14 години по-младия актьор Рикардо Скамарачо, с когото си приличат като две капки вода и в началото на връзката им често се случвало непознати да ги мислят за брат и сестра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР