Пай със сини сливи

Използвайте вкусната основа за пай и направете своя интерпретация със сезонни плодове

Диана Шингарова 14 October 2015

Необходими продукти: 2 чаши ръжено брашно, 4 с.л. кокосово масло, ½ с.л. кафява захар, ½ с.л. морска сол, 2 с.л. студена вода, 1 чаша сини сливи, 1 с.л. меласа.

Загрейте фурната до 180°С. Разтопете маслото. Смесете брашното, солта и захарта. Добавяйте бавно маслото, докато смесите всичко и получите малки трохички. С помощта на водата оформете маслено тесто и го оставете в хладилник да стегне. Разпределете го между 2 малки формички за пай и го притиснете към стените, за да ги покриете отвътре. Печете тестото, докато порозовее. Наредете плодовете нарязани. Полейте с меласата и допечете още 15 мин. Сервирайте топли или студени.

фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР