Изабел Праислер, една фатална жена

Майката на Енрике Иглесиас, която разведе Марио Варгас Льоса

Деяна Ангелова 20 September 2015

Изабел Праислер

Снимка: getty images/guliver

Каква друга, освен фатална, може да е жената, пленила за първи път сърцето на донжуана Хулио Иглесиас. Родила му три деца, сред които и поп иконата Енрике Иглесиас. След това омаяла още двама неслучайни съпрузи, а сега, на 64-годишна възраст, разведе нобеловия лауреат Марио Варгас Льоса. Тя е не просто фатална, тя наистина е жена на всички времена. И като такава животът и съдбата на Изабел Прайслер са изключително интересни.

Тя е филипинка, родена е в Манила в богато семейство на местни аристократи. Баща й Карлос е изпълнителен директор на филипинските авиолинии и е в борда на директорите на El Banco Espanol в Манила. Майка й има собствена фирма за недвижими имоти. Изабел е едно от шестте им деца. Учи в частно католическо училище, пробва се като модел и участва в конкурси за красота. На 16-годишна възраст родителите й я изпращат да живее в Испания при нейните леля и чичо, защото се притеснявали от настоятелните ухажвания на местен плейбой с не особено добра репутация. Сигурно по тяхно настояване се записва да учи счетоводство, но както може да предположите – никога не практикува тази професия.

През 1970 г. започва работа като журналист в испанското списание Hola. Година по-късно интервюира и бъдещия си съпруг – Хулио Иглесиас. По това време той е обещаващ футболист, който мечтае да стане певец и току-що е подписал договор със звукозаписна компания. Хулио, естествено, не остава безразличен към екзотичната журналистка Изабел, която по-късно ще получи прякора Перлата на Манила. Той я кани да отидат на концерт на Хуан Пардо и седем месеца по-късно сключват брак. Тя му ражда три деца – Енрике, Хулио-младши и Чабели. Двамата се разделят през 1979-а, а три години по-късно Изабел праща децата им да живеят при него в Маями, защото получава заплахи за отвличането им. През

1980 г. се омъжва за испански маркиз, от когото има още една дъщеря, но бракът им не продължава дълго, защото среща новата си любов – бившия испански финансов министър Мигел Бойер. Той се развежда с тогавашната си съпруга, за да се ожени за Изабел. Двамата сключват брак през 1987 г. и са заедно до смъртта му през септември миналата година. Имат една дъщеря.

Но фатална и красива жена като Изабел Прайслер няма как да остане дълго време в траур. Новината за връзката й с нобеловия лауреат за литература Марио Варгас Льоса предизвика малък скандал в Испания. За втори път Изабел разваля дългогодишен брак. 79-годишният писател публично призна, че е лудо влюбен в нея и изостави съпругата си Патрисия, с която са заедно вече половин век и която, между другото, е негова първа братовчедка. Според местните медии още през април той казал на 70-годишната си вярна половинка: „Това не е краткотраен флирт като предишните, Патрисия. Този път е истинско. Като се прибера в Мадрид, ще се изнеса от дома ни. Всичко свърши. Сега разбирам какво е щастие, а не ми остава много време, за да го изживея.“

Льоса използва Twitter, за да потвърди връзката си с Изабел. Според испанските медии те са заедно от осем месеца, макар че едва наскоро се появиха публично заедно. Дали и кога ще има сватба, не е ясно, но сме сигурни, че и на 64 Изабел би била неустоима булка, защото красотата й е неувяхваща. Неслучайно читателите на Hola четири пъти я избират за най-елегантната и добре облечена жена в Испания – през 1991, 2002, 2006 и 2007 г. Тя твърди, че всичко е въпрос на гени и не е прибягвала до услугите на пластичната хирургия. Съдейки по сина й Енрике Иглесиас, нищо чудно наистина да става въпрос за ген на фаталната красота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР