Съзнателен избор

H&M представя нови модели деним от рециклиран памук, създадени в грижа за природата

03 September 2015

Този септември H&M представя 10 нови модела облекла от деним, изработени с помощта на рециклиран памук от текстилните изделия, събрани от Програмата за събиране на стари и ненужни дрехи в магазините. Линиите за мъже, жени и деца са поредна стъпка към целта на H&M за създаването на затворен производствен цикъл за текстилни продукти, в който тъканите могат да се рециклират и да се превръщат в нови.

"Изграждането на затворен цикъл за текстил, в който стари и ненужни дрехи могат да бъдат рециклирани и превърнати в нови, не само ще минимализира текстилния отпадък, но и значително ще намали необходимостта от използването на нови ресурси, както и други въздействия на модата върху нашата планета“, споделя Карл-Йохан Першон, изпълнителен директор на H&M.

От 2013 г. клиентите на H&M по целия свят имат възможност да връщат в магазините на бранда излишния си текстил, без значение от неговата марка или състояние, като част от Програмата за събиране на стари и ненужни дрехи. До този момент на глобално ниво са събрани над 14 000 тона текстил.

А новите модели от рециклиран и органичен памук за дамите включват втален и по-свободен „girlfriend” деним, класическо яке от деним и широк гащеризон. При мъжете се открояват яке с цип, втален и свободен деним. Предлагат се и детски артикули, сред които суитчър с цип и ушички на качулката, деним с пайети на колената и риза с качулка, вдъхновена от градската мода.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР