Коктейл Bellini

Миксирането на свежо пюре от праскови с шампанско или просеко създава сензация

Диана Шингарова 12 August 2015

Коктейлът Bellini е създаден някъде между 1934 и 1948 г. от Джузепе Чиприани, основател на Harry`s Bar във Венеция. Този бар е бил любимо място на Ърнест Хемингуей, Синклер Луис и Орсън Уелс. По-късно коктейлът става популярен и в баровете на Ню Йорк.

Уникалният цвят, който напомня на Чиприани за цвета на тогата на светец в картина на художника от XV в. Джовани Белини, го вдъхновява да кръсти коктейла на негово име. Миксирането на свежо пюре от праскови с шампанско или просеко създава сензация.

Нашият Bellini коктейл е микс от пенливо вино (prosecco) и нектар от праскови в пропорция 2:1. За повече вкус и наситен цвят добавете прясно изцеден малинов сок или сок от череша. Ако използвате шампанско, вашият коктейл Bellini ще бъде Bellini Royal.

За безалкохолна версия заменете виното със сода.

Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР