Прасковено време

И това лято хапвайте и гответе навън с лятно настроение, плодове и много цвят

Диана Шингарова 17 August 2015

Фотография Диана Шингарова

Хек на скара с праскови

Опитайте тази нетрадиционна рецепта с категория 5 звезди. Освен филе от хек е много подходяща и камбала (плоска риба, подобна на писия).

Започнете с приготвянето на гарнитурата: 1 1/3 чаши нарязани праскови, 1 чаша нарязани червени чушки, 1/3 чаша тънко нарязан зелен лук, 1/3 чаша нарязана свежа рукола, 1/4 чаша изцеден лимонов сок, 4 супени лъжици нарязан пресен риган, 1/8 чаена лъжичка сол, щипка млян черен пипер, 1 скилидка пресован чесън.

Смесете всички съставки и разбъркайте леко. Оставете 30 мин., преди да поднесете. Мариновайте филетата риба за 15 мин. в смес от 4 супени лъжици пресен лимонов сок, 4 супени лъжици зехтин, 1/2 чаена лъжичка червен пипер, 1 скилидка чесън, прясно смлян черен пипер и сол на вкус.

Пригответе скарата и печете до желаната степен на сготвяне. Поднесете с прасковената гарнитура.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР