Книги с SPF 15

Добри четива за ваканцията и подходящият слънцезащитен фактор, докато ги четем на плажа

eva.bg 26 July 2015

В магазина на хотела имаше само две прилични книги и аз ги бях написал и двете, пише Дъглас Адамс, галактически стопаджия завинаги. За да избегнем избора между двете книги в хотела, не е лошо да се заредим с добри четива за ваканцията. Добро е относително понятие.

За някои това означава нещо кратко и неангажиращо, което не тежи в плажната чанта – любовна историйка в Париж, кримка с труп-два, нещо за положителното мислене. За четене на такива книги не ви трябва висок слънцезащитен фактор, защото не предполагат дълги часове, прекарани в шезлонга в разлистване на страница след страница. За други добро е нищо по-малко от „Шантарам“ – почти 900 страници як текст. Тук мажете направо с 50+ и – само под чадъра (в нашите предложения по-долу отбелязваме препоръчвания слънцезащитен фактор на плажното масло при четенето на всяка от книгите). Литературата е взела доста жертви досега, няма нужда вие да сте следващата. А, и не е вярно, че четенето е грехът на добродетелните жени, просто, който чете, съгрешава по-стилно.

Практично
Необходимият ви SPF фактор при четене на окткрито може да изчислите и сами по достъпната формула, в която над чертата е международният код на курорта, в който сте, и звездите на хотела, под чертата е броят на страниците на книгата и глаголната й температура по Фаренхайт.

Представяме ви три книги, за които е нужен слънцезащитен фактор 15. Очаквайте скоро и книгите с SPF 30 и 50+

Париж винаги си заслужава,  ИК „Ентусиаст“, 272 стр.
от Никола Баро

Идеална за хората, които обичат да четат по-тънки книги. И любовни. И с действие в Париж. За млади художнички и готини професори по литература, пристигнали за целта специално от Ню Йорк. Нещо с марката Баро.

101 отбивки, ИК „Сиела“, 256 стр.
от Иван Михалев и Елина Цанкова

С пътеводителя в колата потегляте по зигзага, който той очертава върху картата на България. Имате уговорени срещи с Потопената църква в яз. Жребчево, Кован кая, водопада Бовска скакля, Стобските пирамиди. Маршрутите са силно фотогенични - виж снимките в книгата.

Селата в България, ИК „Сиела“, 186 стр.
от А. Пелова, Г. Гавраилов, М. Михов

Ако сте запалени по селския туризъм, който върви с мед от кошера и хляб от фурната, тук ще си намерите нови любими места. Ние си набелязахме Басарабово със скалния манастир, Пепелина близо до пещерата Орлова чука и Косово в Родопите. Положението е: обичам те, Родино мила! 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР