Танцът на розите

Цветът, превърнал се в асоциация за момичешкия гардероб (а според мнозина – и в негова привилегия), се обръща към най-романтичните си спомени и с лека танцова стъпка привлича аплодисментите от летния подиум

eva.bg 20 July 2015

Мая Плисецкая

Първите от тях са за модната икона на балетната сцена Мая Плисецкая, ефирните й костюми, създадени от легендарни френски дизайнери, като Пиер Карден, Коко Шанел и Ив Сен Лоран, и забележителното умение на примата да комбинира деликатна чувственост със сурова сила.

Техен перфектен отговор са ефирните поли с тюлени волани, комбинирани с къси якета от груб деним в колекцията на Burberry Prorsum, както и полупрозрачните феерични рокли на Rochas, Oscar de la Renta и Luisa Beccaria. Театрален привкус към сладкото пудрено-розово настроение добавят изразителните силуети на Delpozo и графичните набори и мрежи на Balenciaga, докато Elisabetta Franchi залага на кристалните декорации над въздушните тъкани.

А в случай че ви обхване внезапна носталгия към мелодиите на „Лебедово езеро“, за вас са покритите с меки перца модели на Fendi, както и успешно партниращите им аксесоари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР