Ирина Флорин с интериорен проект

До петък в шоурума на Гамма дизайн на ул. Парчевич 49А в столицата може да видите интериорните вдъхновения на Ирина Флорин – един свят от коприна и кадифе за дома

Елка Влаховска 24 June 2015

Снимка: Студио Kare

Картините с принтове на известни творци отпреди 150 години са изключителни не само за гледане, но и за докосване. Те са от любимите материи на певицата – коприна и кадифе, и действително в тях има магия, различна от тази на живописните платна. Отражението на светлините и сенките върху структурата от фин копринен плат дава усещане за лукс и мекота. В интериора те биха създали атмосфера на уют и интимност.

Проектът е осъществен съвместно с фирма „Велекс“ и Албена Дочева и е под марката IF by Velex. Според Ирина Флорин тези картини ще направят жилището по-топло и по-желано, защото материята им „говори“ на езика на нежността. Осветени по специален начин, те могат да разказват по-живо сюжетите на известните художници.

„Мои любими автори са Густав Климт, Огюст Реноар, Клод Моне, Ван Гог – големите класици, създавали шедьоври – казва Ирина. Опитвам се чрез картините от коприна и кадифе да дам съвременна визия, като същевременно се усеща и духът на епохата.“

Картините от проекта IF by Velex са подходящи както за класически, така и за модерни интериори. В първия случай допълват като силен акцент стилистиката на интериорната среда, във втория са като активен и провокиращ контрапункт.

Според Ирина те ще се впишат много добре в домове с високи тавани, в бутикови хотели, клубове или нощни барове, тъй като носят емоция и създават по-специална атмосфера. „Това са неща нови и различни на пазара – казва Ирина. – Те изискват култура за възприемане и харесване.“

В шоурума на Гамма дизайн са подредени четири интериорни къта, всеки със свой дух, атмосфера и характер. Картините са допълнени от мебели по проект на Ирина Флорин.

На стилно парти вчера в присъствието на бизнесмени, юристи, журналисти и шоу звезди певицата ни показа как открива вдъхновение в красивото и като свободен артист може да избере различни изразни средства.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР