Roxette - 15 000 пъти възторг и любов

Мари пее седнала на сцената след 26 ноември миналата година

Лилия Илиева 18 June 2015

Те са саундтракът на моите ученически купони. Тяхната музика ме е вдъхновявала да изглеждам готино, да се вслушвам във въздишките му на възглавницата ми, да слушам сърцето си и да разбирам кога преживявам любов. Вчера те пяха за втори път в София. Когато танцувахме на песните им някога, едва ли сме можели да си представим, че ще е възможно. И беше много вълнуващо, прекрасно, топло, интимно, красиво. Арена Армеец беше пълна. Според София Мюзик Ентерпрайсис, промоутъри на концерта това е най-големият концерт, който Roxette са приели за настоящото си турне. Всички останали са за публика от 3 до 5 души. Наред с голямата емоция от хитовете им, които продължават да са хитове, всички бяха смутени от това, че Мари седя през цялото време на стол. На предишния концерт, си спомняме, не беше така. Тъжно ни беше, че й помогнаха да излезе на сцената. Но трябва да признаем, че гласът й беше в супер форма. Дори се появиха слухове, че са я изнесли със стола, което не е истина. Който е бил на концерта, ще потвърди, че Мари напусна сцената, прегърната от Пер Гесле. Двамата са пристигнали в София предишната вечер, сред нещата, които са пожелали да имат в гримьорните си, са българско червено вино, плодове и джинджифил. Искали са да има и много цветя. На стадион „Георги Аспарухов“ през 2011 ни поздравиха с "Хубава си, моя горо", а сега изпяха "Моя страна, моя България".

Мари пее седнала на сцената след 26 ноември миналата година. На тази дата в Каунас, Литва, на 13-тия концерт от настоящото им турне, посветено на 30 години от създаването на групата, певицата падна по време на една от песните. Ето какво написа нейната сценична половинка Пер Гесле в официалната страница на Roxette във Facebook: “Твърдят, че 13 е число, което носи лош късмет. И за нас днешният 13-ти концерт не беше късметлийски. Но не се тревожете за Мари, приятели. Откакто не може да вижда с дясното си око, и десният й крак е доста слаб. Тя падна на сцената, защото се спъна в стойката на микрофона си, който беше фиксиран на пода. Добрата новина е, че Мари не се е наранила по време на падането.” Загубеното й зрение е следствие на операциите на тумор в мозъка, които Мари претърпя.

По-важно е колко хубави емоции ни донесе вчерашният концерт. А Roxette продължиха веднага след него към следващата си спирка от турнето в Полша с частния им самолет.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР