Пиле Chow Mein
Представяме ви класическо китайско ястие, което е едно от любимите на ценителите на този вид кухня
Диана Шингарова 17 June 2015
Опитайте пиле Chow Mein с опция за Слим и веган вариант. Подгответе (200 г) Slim Noodles според инструкциите на опаковката. Изцедете и изплакнете обилно. Оставете настрана, докато приготвите останалата част от рецептата.
Запържете до златисто пилешки гърди, нарязани на кубчета, в 2 с. л. сусамово олио. Извадете и поставете в отделна чиния. Използвайте същия тиган. В него запържете 1 см резен джинджифил, нарязан на тънки лентички, и 3 чаши микс от зеленчуци: 1 морков, 1 шепа пак-чой (китайско листно зеле), ½ червена люта чушка, 4 гъби,1 цветче броколи, 100 г бобови кълнове, 2 стръка пресен лук, ½ глава стар лук, нарязан на филийки, и бейби царевица.
Овкусете с 2 с. л. соев сос. Преместете сготвените зеленчуци в отделен съд. В тигана на силен огън сгответе нудълс с още 2 с. л. соев сос. Добавете пилешкото и зеленчуците и разбъркайте добре. Овкусете с лют червен пипер и гарнирайте с кориандър, преди да сервирате.
Вегански вариант на това ястие може да получите, като замените пилешките гърди с тофу. Рецептата е за 2 порции.