Поп опера

Първата българска поп опера „Рибарят и неговата душа“ е внушителен спектакъл, обединяващ 100 български артисти

eva.bg 16 May 2015

Ненчо Балабанов и Весела Бонева

Създадена е по едноименната приказка на Оскар Уайлд, по либрето и режисура на Ана Топалова, музика на Минко Ламбов и с участието на Ненчо Балабанов в ролята на рибаря, Весела Бонева - русалката, Мариана Попова - магьосницата, Димо Алексиев - Оскар Уайлд и още много любими актьори и певци. Костюмите (120 на брой) са изработени от екипа на Кремена Халваджиан.

За ролята си на писателя, Димо Алексиев споделя: "Оскар Уайлд неслучайно пише този текст и в спектакъла много тънко е проследена личната история на писателя, която е причина да сътвори приказка за невъзможната любов между човек и русалка, съсипала живота и на двамата.

Да се опиташ да изиграеш Оскар Уайлд е сложна актьорска задача и голяма отговорност. Аз ще съм буферът между една невъзможна любов, като ще се опитам да я предам на публиката и тя да стане съпричастна. Моята роля свързва отделните сцени, аз водя зрителите в разказа. Целият спектакъл е срещу догмата, осъждането на другия, насочва към толеранстност, разбиране и любов. И основното внушение е, че силата на Бог е неговата любов”.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР