Ангелски тен

Изкуството на естествения макиаж достига небивали висоти

Свобoда Сидерова 05 May 2015

Gucci

Тоталният нюд се настани безапелационно на подиума. Визажистите се ограничават с неплътни тонални флуиди или само с матираща база в Т-зоната и капка коректор под очите. Моделите на Chloе, Rag&Bone, Lacoste, Yigal Azrouël, Victoria Beckham, Thakoon, Jeremy Scott... (популярният тренд е на всяко второ дефиле и на всички седмици на модата) са прекрасен пример как през пролетта трябва да сме свежи и сияещи както никога досега. Така че освободете място в козметичната чантичка за тонални средства с ефект „втора кожа“.  

Минимализъм в цялата му красота   

Тази пролет тенът не е блед, нито загорял, а с нежнорозов нюанс като на ангелите по фреските. За да скрие неравностите и бръчките, но не и луничките,  Guerlain модифицира легендарната си пудра на перли във фон дьо тенa Baby Glow. В основата му е същата технология Stardust като на Meteorites.

Докато полимер преобразува невидимата за окото светлина в ореол, перлени частички в червено, синьо, зелено и златно коригират тена. Глицеринът в състава е своеобразна инжекция с хидратираща свежест, а комплексът с UV филтри и витамин Е защитава кожата от свободните радикали. Знакова за серията DiorSkin Nude Air е въздушността. Във фон дьо тена с текстура на флуид белите престилки за първи път използват уникална технология, насищаща клетките с кислород.

Действието на микса от растителни масла, витамини и минерали, изпълнени с балончета, е сравнимо с глътка свеж въздух. В добавка масло от червена боровинка, богато на омега 3+6, осигурява необходимите антиоксиданти и подпомага блясъка. Стимулирана, кожата „диша“, излъчва здраве и изглежда отпочинала като след уикенд в провинцията.

Освен фирмените за серията витамини и минерали пудрата включва още екстракт от сладък портокал, оживяващ тена. Създавайки щит срещу околната среда, въздушното покритие намалява попадането на токсини върху лицето.

Винаги под възглавницата

Miracle Cushion SPF 23 на Lancome не е просто нов фон дьо тен, а нова категория средства. Идеята се ражда в Корея, страната-на-утринната-свежест. Под отделението с апликатор се крие „дишаща“ възглавничка гъба с микроскопични пори, оттук и името къшън (от англ. сushion), напоена с тонален флуид. Капакът се затваря херметически, за да може миксът от вода и масла да запази хидратиращите си свойства до последна капка. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР