Blur* майстор по спецефектите

Няколко секунди, и следите от недоспиването изчезват, а кожата става гладка. След 7 дни стегнатият овал плаче да бъде показан на бивши мъже

Свобoда Сидерова 21 January 2015

Etro

Ефектът blur във фотошопа се използва за замъгляване на кадъра в нужните участъци. От своя страна, леката разфокусираност изглажда „неравностите“.  Виртуалните стандарти оставят своя отпечатък и върху козметиката. Тук не става въпрос само за използване на филтри в инстаграм с цел разкрасяване.

След уеб дизайнерите ретуш усвояват и бюти марките. Хибридите ново поколение с думата blur в името гарантират моментален ефект, благодарение на който кожата изглежда като от корица на лъскаво списание. Разширените пори, зачервяванията и прочее несъвършенства са невидими дори за камера с HD качество. При това „пипането“ с фотошоп се случва в реалния живот.

Праймър или ВВ крем?

Нито едното, нито другото. „Фотошопът в тубичка“ е уникален. Макар също като основата под макиаж да се нанася преди тоналното средство, трудно е да се говори за прилика. Освен това повечето праймъри са течни, а blur средствата са по-плътни по текстура. Често бъркат finishing продуктите, какъвто е Revitalift Magic Blur на L’Oreal Paris, и с ВВ кремовете. Но докато първите са безцветни, във вторите има пигменти.   

Какво да очаквате от бюти ретуша?

Първо, blur средствата не по-зле от гума „изтриват“ порите, т. е. намаляват видимостта им. Между другото, причина за разширяването им е не само повишеният синтез на себум, но и загубата на еластичност. Второ, правят бръчките по-незабележими. Трето, коригират мазния блясък без утежняване и усещане за маска. И не на последно място – изравняват тена. На практика това значи, че ако не страдате от сериозни несъвършенства, може да минете без фон дьо тен, коректор и пудра. Освен че гарантират за секунди (5 Second Perfect Blur на Garnier е абсолютен рекордьор) максимален ефект, почти толкова добър, колкото на ботокса, хибридите подобряват качеството на кожата и дългосрочно.
 

Освен на усещането за свежест, лекота и кадифена мекота на текстурата може да се насладите и на матов финиш и ефект „пори-повече-няма“ през целия ден
Повече от opti-blur технология

Обикновено оптичните коректори съдържат силиконови еластомери, които разпръскват светлината и меко озаряват кожата. Матиращият ефект е за сметка на силициев диоксид. Отговорник за гладкия и тънък като коприна слой е силиконът. Визуално по-съвършената кожа без дефекти обаче се оказа недостатъчна за красивите умове. Напоследък все повече марки комбинират визуалното изглаждащо свойство с антиейдж грижа. Което е истинско предизвикателство. Незабавният ефект традиционно се постига със сухи формули.

От своя страна, противостареещите агенти са водоразтворими. Обединяването им в стабилна емулсия е висш пилотаж. Патент на L’Oreal Paris са про-ретинол против бръчки и стягаща съставка. Biotherm залага на изключителната регенерираща способност на „син ретинол“.

Сравнението на водораслото флос-акве от езерото Кламат, Орегон, с един от доказаните борци срещу стареене не е случайно. Първият фотосинтезиращ организъм, произвеждащ кислород, има способността да се възпроизвежда по време на цъфтеж за 24 часа. Стимулирането на еластичността и плътността на кожата е поверено на дипептид и водораслото златиста ламинария от Келтско море, известно с механичната си устойчивост на приливи и течения.

Начин на употреба

Визажистите съветват да нанасяте blur средството локално за маскиране на неголеми дефекти или на цялото лице за ефект „гладка матова кожа“. Може да го използвате и като завършващ щрих върху дневния крем или за освежаване на лицето върху макиажа през целия ден. Някои марки предлагат и дневна грижа, която напълно замества обичайния крем. Например овлажняващата с ефект против стареене от линията Revitalift Magic Blur на L’Oreal Paris. Според самооценка на 42 жени само за 7 дни лифтинг кремът с фотошоп ефект Blue Therapy [Lift&Blur] на Biotherm стяга кожата.    

* замъгляване 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР