Ашуре или Ноев пудинг

Рецептата за ашуре е сред най-старите познати рецепти в света

Диана Шингарова 20 April 2015

За да отпразнува спасението си, семейството на Ной решава са създаде ястие с 40 съставки. Направете своя богат и наситен на цвят и вкусове вариант на ашуре. Сварете 500 г жито с една пръчка канела. Овкусете с 1 1/2 чаша захар, 2 с.л. розова вода.

Добавете още микс от сушени плодове (стафиди, кайсии, сушени череши, смокини и сини сливи). Захаросани корички от портокал, лимон или мандарина допълват вкуса чудесно. Добавете и микс от ядки – орехи, бадеми и лешници. Може да ги запечете предварително.

Поднесете ашурето топло или студено. Свежият вкус на нар или ябълка допълва богатството от аромати. По желание поръсете с още мляна канела.

Фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР