Спа в пустинята

Може би ви звучи като парадокс. Но в пустинята има луксозни места, където човек може да опита автентичен хамам и терапии с органични масла или да релаксира с наргиле на терасата, зареял поглед в безкрая на дюните

Елка Влаховска 03 March 2015

Qasr Al Sarab

Qasr Al Sarab в пустинята Лива
Уединеният хотел, който прилича на пустинен замък, е част от международната хотелиерска верига Anantara. Това предполага покриване на високи стандарти за луксозно пребиваване и спа глезотии. Разположен в пустинята Лива, на 2 часа път с автомобил от Абу Даби, хотелът е с приятен спа център с традиционен хамам и масажи за тяло с органични ориенталски масла, с ресторант с автентична арабска кухня и допълващ го гурме ресторант с френско меню. Всички стаи в приятни и ненатрапчиви земни нюанси имат тераса с изглед към пустинята и са с вана и душ тип „тропически дъжд“.  
eкстрите: разходка пеша или сафари с джип сред дюните, уроци по дресура на ловни соколи.
Повече на www.qasralsarab.anantara.com

La Cigale Hotel – Доха, Катар
Само на 15 мин. от летището и на 10 от плажа La Cigale Hotel е дизайнерско бижу с полилеите от муранско стъкло и обзавеждането от мебелни икони като италианската компания Edra или имена като Филип Старк. В сюитите окото дори може да съзерцава произведенията от кристал на френските марки Lalique и Baccarat, „императорите на стила“ във френските кралски дворци. Но по-спираща дъха е гледката от бара на покрива – към небостъргачите на Доха и залива. Спа центърът на хотела притежава най-голямото пространство за хамам и за релаксиращи процедури с ориенталски ароматни масла.
eкстрите: гурме магазинът в хотела e с италиански, японски и ливански стоки, със 70 вида шоколад и над 180 вида сирена.
Повече на www.lhw.com/hotel/La-Cigale-Hotel-Doha-Qatar

Al Maha в Дубайската пустиня
Комплексът Al Maha е разположен в оазис в сърцето на Дубайската пустиня и е част от националния резерват, в който живее арабският орикс. Това рядко животно може да видите независимо дали ще предприемете разходка с джип из пустинята, или ще се излежавате на откритата тераса на вилата си. Комплексът интерпретира традицията на бедуинската шатра, но с цивилизационни екстри като самостоятелна баня с луксозни принадлежности и отопляем частен басейн. Най-красивото преживяване тук е гледката на пустинния залез. За по-авантюристично настроените обаче предлагат и езда на чистокръвни арабски коне, наблюдение на лов със соколи, преходи с камили сред дюните.
eкстрите: великолепният спа център под сянката на палмите, в който човек може да се наслади на различни терапии, сред които тази с емблематичната за Източния свят глина расул. Използвана от столетия, тя произлиза от недрата на Атласките планини в Мароко и е уникална със способността си да извлича мазнини, токсини и нечистотии от тялото.
Повече на www.al-maha.com

Sharq Village HOTEL&Spa – Доха, Катар
С автентична арабска архитектура и декорация, сякаш оживели от Приказките от 1001 нощ, Sharq Village Hotel&Spa е едно от местата в Доха, столицата на Катар, което привлича както гостите от чужбина, така и местните жители. Прекрасен избор е не само за спа терапии и почивка, но и за куп развлечения. Гледката към Персийския залив е невероятна от бара на покрива в марокански стил, предлагащ ароматно наргиле и най-добрия марокански чай в Доха. Основният ресторант пък впечатлява сетивата с ястията от иранската кухня. Салса нощите в пура бара са фойерверк от емоции, а за големите купонджии са петъчните вечери на Al Dana Terrace, когато въодушевените тълпи изпращат залеза и продължават партито до зори директно на плажа. Хотелът е близо до летището, а добрият избор е самостоятелна вила в комплекса вместо хотелска стая.
eкстрите: спа центърът с 23 масажни стаи е на веригата Six Senses Spa и освен терапии за тяло и за лице предлага и специални йога програми – за детокс, за възстановяване от стреса и за подмладяване. Sharq Village Hotel&Spa е обявен за водещ спа ризорт за 2013 г. на Катар.
Повече на www.ritzcarlton.com/en/Properties/SharqVillage

 

 

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР