За Рая и Ада на връзките - по Гал Сасон

Една астроложка ми каза, че при нея ходели два типа хора – едните искали връзка, а другите се чудели какво да правят с връзката си. Публиката на семинара на Гал Сасон беше от тези две групи

Лилия Илиева 03 March 2015

Той е астролог и учител по кабала, правил е хороскопи на Гуинет Полтроу и други холивудски звезди. Веднъж годишно идва в България по покана на ИК „Кибеа“, изнася семинари и прави хороскопи. Ето какво ни разказа Гал за успешните връзки на базата на опита си с партньорски хороскопи на любовни двойки и след като е наблюдавал много връзки, разводи, прошки, сълзи и смехове.

Срамът и приемането са пробата за една връзка. Тя е истинска, ако двамата се приемат без свян и се харесват такива, каквито са. Ако жената не се притеснява да е гола пред партньора си, помежду им има любов. Ако любовта не е истинска, партньорът ни ще иска да се променяме или ние ще го искаме от него.

Даването и получаването Представете си връзката като обменно бюро. Обменяме левове срещу евро. Всеки предлага на другия различни неща и най-важното – дава му това, от което се нуждае. И смело казва какво иска. Ако искаме другият да ни докосва по ушите, защото ни е приятно, просто го казваме, а не чакаме той да се сети.

Балансът Да даваш, колкото получаваш. Да говориш, колкото слушаш, да доставяш удоволствие, пропорционално на това, което получаваш. Ако единият дава повече, връзката се превръща в терапия. „Лекуваният“ спира да изпитва благодарност и е възможно да започне да дава на другиго – например на съседката.

Ин, ян и трите фази Връзката неизбежно еволюира. Според даоизма започваме връзките си с мъжкия принцип ян. Ян е тази част от връзката, в която се влюбваме, пеперудите пърхат в стомаха ни, правим секс по три пъти на ден, забравяме да се храним. Периодът на страстната любов може да продължи до година и половина. Затова е добре да приложим принципа на четирите сезона – да дадем година време на взаимоотношенията си, за да узреят, преди да взимаме важни решения. Ако връзката продължи, тя влиза във втората фаза, характеризираща се с женските енергии ин на семейството, сигурността и всеотдайността. Женим се, имаме деца, правим по-малко секс. За да се запазят взаимоотношенията в този период, трябва да сме активни, да има редовно ян енергия. Да си правим изненади, да опитваме нови неща заедно (ходене на къмпинг, пътуване до екзотична страна). Ако не поддържаме огъня, идва изпитанието на седмата година, когато е възможно жената да се влюби в йога учителя си, мъжът да предпочете колежките.
Третата фаза е на нежността, която поддържа двойките заедно дори отвъд желанието за секс.

Разум и чувства Общувайте, но не под натиска на емоциите. Причината за повечето гръцки трагедии е сблъсъкът на разума и страстта. И разумът, и чувствата са необходими в една връзка. Но все пак запазете разума за разговорите, а страстта – за спалнята.

Прошка и наказание Откажете се от мисълта за наказания! Прощавайте даже когато приятелят ви не е измил чиниите и не е затворил капака на тоалетната чиния. Когато наказвате най-близкия си човек, наказвате себе си. Това е саморазрушение.

Да бъде или да не бъде Хамлет? Знакът на връзките и взаимоотношенията е Везни. Партньорите се превръщат в огледала един на друг, вадят и положителните, и отрицателните си емоции. Везни е и знакът на колебанието. Според Гал Сасон ако Хамлет беше зодия Овен, едва разбрал за убийството на баща си, щеше да убие чичо си. А той – произнася монолози, чуди се дали призракът на баща му казва истината, пресъздава убийството... и така пет действия. Най-добре във връзката си да стоим настрана от колебанието „Да бъде или не“. Ако изпитваме съмнения, е хубаво да си дадем време за решението. Ако конфликтите ескалират, е добре да сме честни и да се разделим като приятели.

Любовна карта Реклами, списания, филми, книги – благодарение на тях всеки от нас има представа в главата си за мъжа, с когото иска да бъде. Но ако усетим, че сме се влюбили в някой по-различен и допуснем да променим изискванията си, може да се окаже, че сме срещнали нещо още по-прекрасно от представите ни.

1 КОМЕНТАР
1
koala
29 April 2015, 08:25

много хубаво, браво

ТВОЯТ КОМЕНТАР