Българският елит на сватба в холивудски стил

Най-бляскавата и красива сватба , на която сме били свидетели в България, събра под покрива на София ленд светския и бизнес елит, дипломати и бизнеспартньори на двойката от чужбина.

Мариана Антонова 28 February 2007

Лично кметът на София узакони брачния съюз между шефа на АКБ “Форес” Николай Банев и прекрасната шефка на туристическия холдинг към фирмата Евгения Генчева, а те си размениха скъпи златни пръстени с диаманти. На гражданската церемония булката бе с изискан бял костюм на Армани от бутик Vision в столицата, а вечерта - с изключително стилна дълга рокля, обсипана със скъпоценни камъни, на ливанския дизайнер Ели Сааб.

Дизайнерът, който няма магазини никъде по света, но облича половината звезди за церемониите „Оскар” и почти всички арабски принцеси, е бил принуден от събитията в Ливан да пренесе огромното си ателие в Париж, където три месеца и половина е изработвана роклята на Жени Генчева. За цената й може да се съди от факта, че роклите за специални събития започват от 20 000 евро нагоре, а булчинските – от 80 000. С костюм Долче и Габана пък, също от бутик Vision, беше облечен Николай Банев.

И гостите се бяха постарали да демонстрират холивудска класа с тоалетите си (както ще видите на снимките).
Аранжирана в бяло с прекрасни букети („Цветята на Рия”), с огромни кръгли маси, с много бели и златни воали (37 000 м плат, аранжирани от „Парк студио” на прочутия художник Кольо Карамфилов!), просторната зала на София ленд бе превърната в романтична приказка.

Струнен квартет “Стрингс” посрещаше гостите на вратата с класическа музика. Тържеството стартира специално пристигналият от Русия ансамбъл “Руска рома”, който поднесе на младоженците по чаша шампанско и ги прикани с песен да пият до дъно. Докато Жени и Николай се справяха с поставената задача, окуражавани от цялата зала, журналистите умуваха дали в жилите на шефа на АКБ “Форес” не тече руска кръв. Всъщност това бе един от многото музикални подаръци-изненади на Лияна Мелик-Пашаева, близка приятелка на Жени.

Гвоздеят, разбира се, беше гастролът на легендарния Джо Кокър, осъществен с помощта на „Жокер медия”, пристигнал с частния си самолет, оркестъра и беквокалистките си специално за елитната българска сватба. Магнетичният му глас и присъствие на сцената изместиха за около час фокуса от главните действащи лица. Младоженците не спряха да танцуват, докато Кокър пееше, а под звуците на култовото му парче от филма “Девет седмици и половина” булката свали жартиера си. Жени и Николай пазят хонорара на певеца в тайна, но от интернет страницата му научаваме, че хонорарите му за частни събития са многократно по-високи от тези за концерти и започват от половин милион долара!
Самият Джо Кокър, който не е идвал в България от 15 години, бил шокиран от промяната и повтарял: „Все едно съм в Холивуд.”

Гостите забавляваха и две дами от тежката артилерия на българската естрада - Лили Иванова и Силвия Кацарова, както и шоумен No1 в момента Ники Кънчев като водещ. В почивката между танците сватбарите похапваха отбрани ястия като салата капрезе, маринован октопод по средиземноморски, гърди от патица на грил с филенца портокал и сос от тропически плодове (подготвени от „Парти сървиз”), които поливаха с френско шампанско, отлежала бургаска ракия, вино совиньон блан и каквото още си пожелаят. Втората кулминация на тържеството след Джо Кокър беше моментът, когато булката хвърли сватбения букет и той попадна в ръцете на жената, чийто световен рекорд на висок скок все още не е подобрен - Стефка Костадинова.

Кумовете – Весела и Димитър Барбукови, подариха на двойката яхта още през лятото, а семейство Баневи отговори на подаръка с червено Ферари, опаковано със златна панделка пред входа на София ленд.

Сватбата ще бъде запомнена с още две неща: че събра на едно място невиждано досега количество супер скъпи луксозни автомобили и че се превърна в своеобразен парад на изискани дамски тоалети. ЕVA научи, че доста от елитните дами бяха избрали официалните си облекла от модния бутик Vision на бул. „Патриарх Евтимий”, собственост на загадъчната бизнесдама Гергана Монтеки, която лично ги е консултирала и помагала при избора и която предлага марки като Армани, Джанбатиста Вали, Ферагамо, Диор, Долче и Габана, Гучи...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР