Джаред Лето - красиво лице за разбиване

Всички любовни пътища на холивуд водят към Джаред Лето, звездата, която пресъздаде на екрана всички възможни пороци и всички нещастия, които могат да се случат на един лекомислен и красив младеж.

28 February 2007

Той загина от бухалката на Патрик Бейтмън в „Американски психар”, Брад Пит му разби лицето в „Боен клуб”, Джоди Фостер му запали главата в „Паник стая”, а в „Реквием за една мечта” умря мъчително от наркотици и гангрена. Вероятно красивото му лице просто плаче да бъде разбито и обезобразено.

За своите 34 години Джаред Лето има удивително богата филмография, цели 23 филма, сред които най-известните са „Луди години” с Уинона Райдър и Анджелина Джоли, „Александър”, „Тънка червена линия”, „Градски легенди”, „Задгробният живот на Леонард Коен”. Последното му превъплащение е в кожата на психопата-убиец на Джон Ленън във филма „Глава 27”. Заради тази роля Джаред, често слаган сред 50-те най-красиви хора в света от списание People, напълня и се обезобрази.

Джаред обаче не е просто едно красиво лице. Той се готви старателно за ролите си. За ролята на наркомана в „Реквием за един сън” по указания на режисьора не е близвал захар месец и се е въздържал от секс, за да успее да усети какво е това непреодолимо влечение. Заради подготовката на ролята се е срещал често с наркомани от Бруклин и е загубил 11 кг от теглото си. За друга своя роля е седнал да учи руски, а за ролята на психопата Марк Чапмън се е тъпчел с хамбургери и е отказал любимите си скейтборд и сноуборд.

За ролята на убиец в „Самотни сърца” пък му правили няколко пъти кола-маска на главата, защото героят му бил плешив, а историята – по действителен случай. „Оттогава имам проблеми с израстването на косата”, се оплаква Джаред.
Сърцеразбивачът на Холивуд неотдавна скандализира медиите като обяви на една пресконференция, че харесва еднакво жени и мъже, и май повече мъже. Неговият говорител тушира изненадата: „Спокойно, Джаред се шегува.” Най-вероятно наистина се шегува, защото любовните му връзки са добре известни – Камерън Диас, Скарлет Йохансон, Кристи Макданиъл, Ашли Олсен...

Клюката свързва името му и с краткотрайни авантюри с Анджелина Джоли, Линдзи Лоън, Парис Хилтън. Папараците снимаха преди три години Джаред и Бритни Спиърс прегърнати да излизат от бар, но после Бритни чистосърдечно обяви, че са обсъждали бившите си гаджета – Камерън Диас и Джъстин Тимбърлейк, и просто са си поплакали взаимно на рамото. Джаред и Камерън дори са обсъждали брака като венец на четиригодишната им връзка, но според медиите Джаред силно е ревнувал красавицата и това е предизвикало раздялата. Джаред е фаталният мъж за Джесика Симпсън, която заради него сложи край на брака си.

Последният флирт на актьора-продуцент-певец-музикант Джаред Лето е с 48-годишната Шарън Стоун. Двамата се срещнали в нощен клуб и веднага седнали на една маса. Шарън, която е в прекрасна форма, въпреки че осъди своя пластичен хирург, неудържимо омайвала Джаред, а той не можел да се откъсне от нея цяла вечер. Интересно дали после я е завел в апартамента си, за да сподели неговите увлечения по кучетата хъски, пуканките и горещия шоколад. Или просто са си говорили как и двамата са тръгнали от нулата.

Лето, който на 12 години е миел чинии в закусвалня, а на 16 е бил пиколо в хотел, може да разказва доста за бурната си младост. Внук на военен летец, син на хипи семейство, което често го влачело със себе си по комуни и пусти плажове, Джаред е свикнал с чергарството и с факта, че винаги е трябвало да се грижи сам за себе си. Преди години се е запознавал с хората така: Letto from the getto (Лето от гетото). Но за щастие драмите му са само на кино - в живота той е изпълнен с хумор и се чувства щастлив.

Когато го питат защо играе все наркомани и нещастници, Джаред отвръща: „Пиша сценарий за сляпа говореща овчарка. Да видят всички, че мога да играя и в комедии.” По повод на големия провал на „Александър” казва: „Дори и да знаех съдбата на филма, пак щях да се съглася. Половин година снимки в пустинята, от тях три месеца – в Мароко, напълно ме промениха. Аз съм друг човек. А за филма отговорността е на Оливър Стоун, той е безумец, но за мен - гениален безумец.”

В Холивуд Джаред често може да бъде видян в поршето си на булевард „Сънсет”, или да разхожда по хълмовете двете си хъскита, едното от които е нарекъл Юда. Пие умерено, не употребява наркотици и рисува прекрасно – все пак е учил живопис в Ню Йорк. Често е в студиото за звукозаписи с групата си 30 seconds to Mars, където заедно с братята си композира и се изявава като соло китарист.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР