Градска униформа

Колекцията на Ermenegildo Zegna есен-зима 2015/16 слива индустрия, бизнес и лукс, със защита, чувствителност и поезия

20 January 2015

Архитектурата, пространството, градът, природата и науката са сред любимите теми, вдъхновяващи креативния директор на Ermenegildo Zegna Стефано Пилати. А за есен-зима 2015/ 2016 неговият избор се спира върху екологичната солидарност.

Темата за природосъобразността в никакъв случай не е нова за групата Zegna. В продължение на дълги години тя поддържа редица социални активности свързани с опазването на околната среда и държи лидерска позиция в производството на прежди, платове и облекла, изцяло изработени от естествени влакна - благодарение на непрестанните проучвания относно качеството на продуктите й с изключително внимание към природата.

Така съвсем логично, униформата на еко лидера се оказва ключовото вдъхновение на Стефано Пилати за новата колекция. То ясно проличава в селекцията му от луксозни нишки, както и в избора му на класическия туид „Харис“, популярен със своята автентичност и рециклируемост – от него се изработват ръчно изпредени и ръчно тъкани продукти от 100% вълна.

Ревюто на Ermenegildo Zegna стартира с така наречения broken suit, състоящ се от няколко елемента комбиниращ различни материи и текстури. Този сезон той е изработен от кадифе или рипсено кадифе, а във втората част моделите добиват по-ърбан вид. Военните униформи на еко лидерите се състоят от сака с елегантно скроени детайли и джобове с набори, комбинирани с мултифункционални панталони с ниско дъно и ръб. Обувките и ботушите са покрити с предпазни елементи, а хибридните чанти са в луксозен спортен стил. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР