Храна, любов моя

Защо подправките да са виновни за глобалната икономика и какво по дяволите значи месо in vitro разказва „Историята на храната“

Адриана Попова 07 January 2015

Един колега каза, че по празниците правил две неща – ял и гледал кулинарни предавания. Напоследък сме все повече обсебени от храната и не е лошо да научим малко повече за това откъде идва. За целта ще ни помогнат шестте серии „Историята на храната“, които от 10 януари всяка събота ще се излъчват по National Geographic Channel (от 21.55 часа).

Откога и защо сме започнали да консумираме определени храни и как това е повлияло на развитието ни като хора? Кога човекът е опекъл първото сочно късче месо и каква е връзката на Индия с candy – съвременните бонбони и сладости? Защо наденицата е причина за разрастването на Римската империя и как търговията с подправки слага началото на глобалната икономика? И какво, по дяволите, значи месо in vitro, и кой би искал да го яде? В тази шведска маса с информация зрителите ще видят интервюта с над седемдесет главни готвачи, писатели, експерти и учени по храните.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР