Ледени блондинки

Бяло небето, бяла тревата, бяла и красотата

Свобoда Сидерова 08 January 2015

Gareth Pugh

Перифразираната детска песничка отведе Gareth Pugh, Alexander McQueen и Givenchy в приказната страна Нарния. В реалността обаче елфоподобните създания са ледени блондинки. Млечната кожа, белите клепачи и мигли, изсветлените вежди, изцапаните с тебешир ръце и озарените от северното сияние скули са метафора на ново начало.

Резултат от лунната магия, която прилага Chanel, е хайлайтърът Camelia De Plumes. Повърхността на компактната пудра краси релефна рисунка от пера, образуващи камелия, така любима на Коко Шанел. По-лека от знаковите за къщата изящни украшения от пера, блещукащата текстура озарява с платинено сияние лицето, деколтето, очите, накратко: навсякъде, където трябва да поставите чувствен акцент.

Добрата новина е, че и през следващата пролет визажистите започват начисто
„Вледеняване до крайчетата на пръстите“ пропагандират Tanya Taylor, Alexander Wang и Carolina Herrera, налагайки маникюр с цвета на преварено мляко и тебеширенобяло. M.A.C мигом прегърна идеята. В колекцията Nail Transformations внимание привлича както топ лакът Texturize с ефект на кожа, така и четирите светли течни пигмента, трансформиращи базовия лак в седефен и гланциран.

Белия цвят цитират не само визажистите и nail артистите, но и парфюмеристите. Флаконът на Narciso на Narciso Rodriguez в два от любимите есенциални цвята на дизайнера илюстрира концепцията му за сексуален минимализъм. „Нюансът на вътрешността на трансперантен куб е същият като на камъните в родното място на Афродита – обяснява Родригес. – А на капачката напомня цвета на женска кожа.“

За разлика от предишния му бестселър For Her, Narciso възпява не чувствеността, а чистия секс. Фирменият акорд на бял мускус се издига до мощно кресчендо, съревновавайки се с розата. Промъкващият се на пръсти кедър отнася композицията не към вечерните аромати, а по-скоро към нощните, когато небето е от черно по-черно, а снегът заслепява с изключителната си белота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР