Фабрика Дъга

В името на кафето и обедното меню, амин

Адриана Попова 08 January 2015

Снимка: Марин Каравелов

И запомни едно: хубавото кафе не е горчиво. Ако е горчиво, е препечено. Във всеки случай, във „Фабрика Дъга“ кафето е хубаво, средно изпечено, с идеално разгърнато ветрило на вкусовете. Гаранция за това е Йордан Дъбов, кафееният магьосник и международен експерт, който пече суровината и подготвя блендовете, смесвайки 3 различни вида арабика.

Освен еспресо в „Дъгата“ ще ви предложат още 6 начина на приготвяне на кафе – вакуум кана, хемекс, френска преса и т.н., но ако сте любопитни хора, поръчайте си студеното кафе, което става за има-няма 6 часа. Тялото му е леко, вкусът – плътен като на еспресо. А най-скъпото, което може да пиете тук, е кафето от сорта гейша – 7 лв. чашата. Расте във влагата на планините в Панама и сладни божествено.

Новото място за изповядващите кафе религията вече си спечели и признание в конкурса на Дарик радио за най-добро еспресо в София.

В „Дъгата“ и се хапва вкусно – обедните им менюта, абсолютно пресните салати и сандвичи (никакви готови колбаси за тях, месото се приготвя на място), шоколадовата торта с маскарпоне, са на път да станат градска легенда. А за сутрешните мекици и пържени филийки идват хора от Банкя. Не, не онзи човек.

Адрес: София, ул. „Веслец“ 10

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР