Късо, по-късо, пикси

Готови ли сте да се подстрижете късо и да се превърнете във фея (именно това означава от английски pixie)? Ако отговорът е „да“, поздравления. Вие сте тренди

Свобoда Сидерова 01 December 2014

Одри Хепбърн

Снимка: Getty images, A.M.P.A.S

Пикси е името на ултракъса прическа, при която косата на слепоочията и тила е по-къса, отколкото на темето. Налага я Одри Хепбърн във филма „Римска ваканция“. Радикалната промяна е част от сюжетната линия. Героинята – принцеса Ана, се подстригва, за да се избави от натрапеното й положение във висшето общество.

Фигаро тук, Фигаро там

В различно време по мъжкия стил си падат Миa Фароу, Лайза Минели, Кийра Найтли, Натали Портман, Памела Андерсън... Тренда възражда Дженифър Лорънс, която комбинира разрошената момчешка прическа с ултраженствени вталени тоалети. Oscar De La Renta, Moschino, Emporio Armani и MaxMara също намират символа на еманципацията от 50-те за секси. „Кълцаните“ кичури не само придават на притежателката си палав вид, но и визуално я правят по-млада. В добавка геометричната структура акцентира на скулите и подчертава линията на шията. Пиксито може да разнообразите с избръснато слепоочие и страничен път.

Възстановяване плюс термо защита

Според L’Oréal Professionnel различните зони на косъма се нуждаят от различна степен на възстановяване. Откритието на марката –  интелигентен комплекс Lipidium (пчелно млечице, фитокератин, серамиди и липиди) – разпознава нуждите, допълвайки липсата на естествен междуклетъчен „цимент“. Преоткривайки изкуството на изсушаването, Kerastase създава термо гланциране – усъвършенстваща стилизирането грижа за интензивна защита и огледален блясък.

„Късата коса на Дженифър Лорънс е по-елегантна от сложните прически“, твърди топкоафьорът Орландо Пита

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР