Тирамису с уиски
Представяме ви един от най-бързите и вкусни десерти с една оригинална добавка
Диана Шингарова 13 December 2014
За тази вкусна рецепта с „двойна” доза мед ще ви трябва: малък пакет бишкоти (200 г), 200 мл студено филтър или еспресо кафе, 50 мл Jim Beam Honey.
Продукти за крема: 4 яйца, 8 с.л. мед, 500 грама маскарпоне, натурално какао за финал. Един от най-бързите и лесни десерти, които се приготвят от предния ден. Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте с миксер жълтъците и захарта, а накрая и маскарпонето. Към готовия пухкав крем добавете и разбитите на сняг белтъци, като бъркате нежно с дървена бъркалка, така че да запазите максимално лекотата и обема.
В подходящ съд започнете да редите бишкотите, като потапяте всяка в студената смес от кафе и ароматно уиски. Наредете един плътен ред с бишкоти и залейте с половината крем. Наредете още един ред бишкоти и залейте с остатъка от крема. Охладете поне 6 часа. Преди да сервирате, поръсете с какао и поднесете в красива чинийка.
Stana strahotno!