Космическа одисея

Забравете всекидневните си „земни“ работи, изчакайте нощта да падне и погледнете към звездите. Там вече се изписва поканата за голямото междугалактическо парти, отбелязващо старта на зимния сезон

25 November 2014

Въображението на дизайнерите ви подканва да погледнете отвисоко. Като за начало си представете, че пътувате с космически кораб. А след това разгледайте пасажерите. Сред феновете на научнофантастичните филми със сигурност е френският бунтар Жан-Пол Готие, който развихри фантазията си със забавно изследване върху сценичния гардероб, добавяйки солидна доза от специфичните си дързост и чувство за хумор. Култът към поредицата „Междузвездни войни“ пък е достойно отбелязан с колекциите на Preen и Rodarte, и принтовете на любимите герои върху ефирни копринени рокли или небрежни спортни блузи. А в дебютната си колекция за Cоach дизайнерът Стюарт Вивър припомни шедьовъра на Стенли Кубрик „Сиянието“ – буквално копирайки пуловера на малкия Дани Торънс с щампа на жълти звезди и ракета Apollo USA.

 

Магнетичната красота на блещукащите съзвездия също не е подмината – достойно перифразирана сред моделите на Cacharel и Fendi, докато бъдещите космически туристки спокойно подбират екипите си сред идеите на Opening Ceremony, Diesel Black Gold, Marni и Ohne Titel. (Разбира се, не е нужно да приемате всяко ново увлечение на дизайнерите с целия му блясък.) Не по-малко обезоръжаващи са и деликатните препратки към темата на Narciso Rodrigues, Vanessa Bruno, Dries Van Noten и Lanvin – семпли на вид рокли, покрити с фин метален блясък и усещане за неустоима лекота.

ТВОЯТ КОМЕНТАР