Приливна вълна

Тази зима ще бъде по-мека и уютна от всякога. Обещават го дизайнерите, които за пореден път разнищиха до съвършенство тайните на плетачното изкуство и покриха моделите си с топла вълна от глава до пети

18 November 2014

С новата си колекция за Celin Фийби Фало се завръща към традиционните за марката благородна сдържаност и елегантен минимализъм, но не пропуска да отбележи и началото на нов горещ тренд. Тон в тон, фините плетива вече не са приоритет единствено за пуловерите и блузоните, но и за меките панталони, докосващи земята. Силуетите следват формите на тялото, а дългите ръкави покриват дори пръстите на ръцете – изземвайки функциите на ръкавиците.

Изненадващо сходни са вдъхновенията и в колекциите на Stella McCartney и Marc Jacobs – допълнени с цветни бродерии при първата, и дълбоки деколтета при втората. Майсторите на трикотажа Missoni предложиха мека преливаща гама за плетените рокли, а дизайнерите на Daks са вложили немалко време и усилия в създаването на вечерни рокли от златисти нишки. Най-сурова е версията на плетивата при моделите на The Row – подкрепени с актуалните и този сезон макси обеми, докато Michael Kors заложи на любимите си огромни жилетки и дълги шалове, напомнящи зимните дни на детството. С кълбата от прежда се заиграха още Yohji Yamamoto, Sonia Rykiel и Haider Ackermann, без да пропускаме и ярката палитра на Chanel.

ТВОЯТ КОМЕНТАР