Златото – атрибут на разкоша

Визажисти и nail артисти благославят съюза със скъпоценния метал

Свобoда Сидерова 19 November 2014

Tracy Reese

Щедро стоплено от слънцето, леко прашно, попило в себе си бронзови песъчинки и огнени искри... Може и да ви се струва поезия, но златото е абсолютен тренд.

Разкош от пръв поглед

Холографски отблясъци обрамчват очите като златни венчелистчета. Каквото и да мислите за сенките металик, ще се наложи да признаете тяхната популярност и да потърсите достойни екземпляри от есенните колекции. Изборът на Tracy Reese е бяло злато, а на Tess Giberson и Peter Som – опушено „антикварно“. Altuzarra пуска в ход лимонено със златни частици, напомнящи звезден прах. Lela Rose не жали глитер, нанасяйки го чак до слепоочието. „Светещият“ поглед на готическата принцеса на Alexander McQueen оставя футуристично усещане.

Освен сенките must-have е и очната линия. Badgley Mischka си пада по ретро излъчването. Класическата черна изтеглена линия на cat еyes е осъвременена със златна. Osman комбинира сини сенки с долна очна линия в златисто. Идеята на Simone Rocha и Emilio Pucci – разтопен метал на челото и между веждите, идва да покаже, че разкошът никога не е много. Alexandre Herchcovitch така се увлича, че боядисва и веждите.

По разбираеми причини „целувките за милиони“ са рядкост. С подобна екстра може да се похвали Son Jung Wan. Използваното златно фолио вместо червило е доста ексцентрично. Като „по-скромни“ Naeem Khan и Alexander McQueen позлатяват „лъка на Купидон“ (центъра на горната устна).  

Повече слава, моля

Олимпийските шампиони не са единствените, които се борят за златни медали. Хъс към благородния метал демонстрират и nail артистите, покривайки както целия нокът (Naeem Khan), така и само основата или края му. Предложенията варират в зависимост от бижутерските предпочитания – златна апликация на фона на черно сребро (Badgley Mischka), френски и „лунен“ маникюр (Tadashi Shoji)... Използваната от Desigual техника прави декорациите излишни.

Струпаният златен варак на върха на ноктите (поставя се с пинсети) създава илюзия за деконструиран френч. Влюбени в бохемския шик, от Mara Hoffman добавят елемент на хиперлукс този сезон, комбинирайки 24-каратов маникюр с топнат в злато връх на плитката. Повече от пищно е и предложението на Suno – златен френч, кореспондиращ си с „позлатен“ път на прическата.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР