Pan di Spagna*

Харесвам София Лорен и добрия й вкус към храната, затова опитах любимия й лесен за приготвяне пандишпан.

Диана Шингарова 26 October 2014

В търсене на идея за бърза и лесна за приготвяне торта си спомних нежния ванилов аромат на печащия се сладък блат, който се украсява впоследствие с всевъзможни вкусотии, като плодове, шоколад, сладолед, сметана и различни домашно приготвени кремове. Пандишпанът е идеална основа за вашите тортени фантазии. А колкото по-малко и по-качествени са продуктите в една рецепта, толкова вкусът е по-чист и съвършен.

Намерете 6 яйца от домашно отглеждана кокошка, това ще ви гарантира изкусителния жълт цвят на блата. Разделете белтъците и жълтъците. Разбъркайте с миксер и на водна баня жълтъците и захарта. Може да добавите щипка сол. Разбийте белтъците на пухкава пяна. Прехвърлете ги в съда с жълтъците. Добавете постепенно брашното и ванилията, като ги пресявате през фино сито. Смесете нежно съставките, като се стремите да запазите максимално обема. Изсипете тестото в тавичка с размер 25 см, намазана с масло и добре поръсена с брашно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса точно за 40 минути.

Украсих този ароматен блат с домашна бита сметана, свежи горски плодове и мента. Разкошен вкус за блажен следобед.

*В превод: испански хляб – пандишпан.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР