Природен инстинкт

„По-малкото е повече.“ Визажистите си стискат ръцете в полза на твърдението и отново поставят натуралната визия на преден план

Василена Цанова 15 October 2014

Isabel Marant

„Ама вие готова ли сте?“

Пита един от фотографите модела Джулия Фрош при излизането й от гримьорната преди шоуто на Isabel Marant. „Голата“ кожа, сякаш току-що се връщате от козметичка, придава младежки и натуралистичен вид и перфектно се връзва със сложните принтове и луксозните материи на есенното облекло.
„Визията е чиста, но същевременно полирана“ – обяснява гуруто Пат Макграт зад кулисите на Jil Sander. Повечето визажисти не си позволяват нещо повече от малко спирала, едва забележими сенки и леко подчертани устни. Alexander McQueen, Akris, Ohne Titel, Balmain, Lacoste... са твърдо за total nude като „платното“ за рисуване, т.е. кожата, остава привидно непокътнато.

Всеобща ТОНизация

За да изглеждате като модел, който уж не припарва до гримьор, списъкът с продукти включва само фон дьо тен. По възможност невидим и в изключителна осмоза с кожата.

Категория: Нежност за чувствителните

От La Roche-Posay са известни с уникалното разбиране на чувствителната кожа. Дехидратацията допълнително усложнява положението. Контролирайки реактивността на кожата, Toleriane Teint SPF 20 гарантира комфорт през целия ден. Освен хиалуронова киселина и висок процент термална вода, фон дьо тенът изненадва и с текстура хибрид, която напомня... овлажнител.

Категория: Трайност плюс грижа

Лесно е да се постигне естествен, сияен тен. Трудно е да се задържи 12 часа. Phyto-Teint Expert на Sisley комбинира дълготрайност, съчетана с експертни грижи за кожата. Фокусиращи светлината пудри, комбинирани с оптически разсейващ я гел (производно на глина), гарантират идеално гладък тен. Приставката phyto се дължи на цветове от франджипани, растителен глицерин и екстракти от краставица и гинко билоба, които хидратират, омекотяват и защитават.

Категория: Блясък

Озаряващият фон дьо тен True Radiance SPF 15 на Clarins е перфектен за жителките на мегаполисите, които страдат от лошата екология. Със замърсяването и безжизнения тен се борят екстракт от бял чай и семена от моринга. Хидратацията е поверена на семе от тара, вид папрат от Южна Америка. Други плюсове са комплекс за усилване на блясъка, липса на ефект на маска (по-ниско съдържание на пудри) и комфорт при нанасяне (обвити в аминокиселини от растителен произход пигменти).

Категория: Сатенено бельо

За компактния Lingerie De Peau SPF 20 – PA +++ Guerlain търси вдъхновение във финото бельо, галещо кожата и акцентиращо на очертанията. Безупречното покритие се дължи на микромрежа от био комбинирани полимери, които оформят контура на лицето. Мат ефектът с пудрен финиш прави фоторетуша излишен. Изненада – в кутийката има и коректор, с тон по-светъл от този на фон дьо тена, който гарантира макиаж „по мярка“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР