Сладка супа с пушен бекон

Тази цветна и вкусна супа е сред фаворитите ми за пълноценен обяд

Диана Шингарова 11 October 2014

Приготвя се много лесно, а продуктите ги има целогодишно. Сварете 3 средно големи картофа, 2 моркова, 1 малка глава бял лук и добавете консерва царевица (около 250-300 грама). Варете около 40 минути и пасирайте. Най-голямата играчка и тънкост на тази супичка е претриването на вече пасираната смес през фино сито. Така отстраняваме по-едрите частици от царевицата и постигаме фин и завладяващ вкус и текстура.

Връщаме отново на котлона, посоляваме и добавяме бучка масло около 30 грама. То ще й придаде наситен и плътен вкус. Сега е времето да метнете на тиган качествен пушен бекон и да го запържите до приятен за окото златист загар. В сух тиган може да запечете шепа сурови тиквени семки и да поръсите супата преди да поднесете. Аз украсих това любимо ястие с малко цветове от детелина направо от градината. Да ви е сладко!

Фотография Диана Шингарова
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР